Majdnem 5 hónapos babámat nem érdekli a szoptatás, mit tegyek?
legfeljebb 30-40 milit szív ki, ezt naponta 10 alkalommal kevesebbszer és éjjel sem eszik többet összben mint 120-130 mili.
Most 5700 g, 2900-zal született és 21 hetes.
Vajon nagy a baj? Senki nem tudott mondani semmi okosat a mennyiséggel kapcsolatosan, a súly rendben elvileg
Én az első gyerekemet folyamatosan mericskeltem, és kb annyit evett mint a tiéd.
Én elkezdtem a hozzataplalast mert aggódtam, és én nem is terveztem fél éves kor után szoptatni. Na, a rendes ételek nagyon tetszettek neki, és 7 hónaposan végleg el is választotta magát.
Én utólag is úgy érzem, hogy a gyerekemnek ez volt az igénye, és szerencsére osszecsengett az enyemmel.
Már több helyen leírtam: ez a mérlegneurózis. Kedves Kérdező, dobd ki a mérleget, mert kikészít. Ha a kisbabád eszik (nem feltétlenül a nagykönyvben elvárt mennyiséget), gyarapszik, vidám, kiegyensúlyozott, akkor NINCS szükség a percenkénti mérlegelésre. Majd a védőnőnél, orvosnál lemérik.
Mindez saját tapasztalat, a legjobb szívből tanácsolom Neked 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!