5 hónapos babámat hogy vegyem rá, hogy szopizzon?
Estére mindig is kevesebb tejem volt. Párommal összevesztünk emiatt, mert ő mindenképpen tápszert akart adni, én meg inkább gyakrabban szoptatni. 2 hete tápszert kap pótlásnak esténként, azóta elutasítja a cicit. Minden etetésnél vergődik, hisztizik, nem kell neki a mellem. Egyre inkább apad a tejem, ma már délután is pótlást kellett neki adnom.
Hogyan vegyem rá a kicsit, hogy cicizzen is? Nagyon a tápszer ellen vagyok.
Ezt hívják cumizavarnak
Türeleel vissza lehet hozni
De neked és a babának is lesznek rossz pillanataitok
5hónappsan nem hoszem, hogy megéri
El lehet kezdeni a hozzátáplálást
( mindenkinek kevesebb a teje este)
Bocsi a hibákért
Elküldtem amikor észrevettem
U.i:
Ha annyira tápszerellenes lennél, akkor a felesleges nyomásnak nem engedtél volna
Most pedig ha kell, akkor kell....
Mérlegelj
Szoptatós fb csoportokban tudnak segíteni
Nálunk 3 hónaposan kezdte el egyik napról a másikra, hogy nem kell a mellem neki este. Nem jöttünk rá mi a gond, védőnő, gyerekorvos is csak széttárta a karját. Így 3-6,5 hónapos koráig este cumisüveg, utána lefejtem és másnap este azt kapta. Tápszer pótlással, mert nem tudtam neki egy teljes adagot lefejni.
Aztán 6,5 hónaposan megint gondolt egyet és egyik napról a másikra olyan szinten leszokott a mellemről, hogy egyedül hajnalban fogadja el. Így jelenleg (most 8 hónapos) napi 1 szoptatás és 4 fejés, mert tejem az van, igaz, kevesebb, mert ugye a mellszívó nem olyan hatékony, mint ő. A hajnalit is most már pótolni kell.
Összességében napi szinten kb. fele anyatej, fele tápszer, plusz 2x eszik hozzátáplálással.
Egyáltalán nem vagyok tápszer ellen, az a fontos a gyerekem lakjon jól. De mint látható szívatom magam (szó szerint:) ) a fejéssel, hogy legyen neki anyatej is, ha már ott van a mellemben, persze kényelmesebb lenne elapasztani és nem vacakolni vele,de még nem vitt rá a lélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!