Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Melyiket választanátok?

Melyiket választanátok?

Figyelt kérdés
A kórházban vagyunk még, de a babám sokat fogyott. Tejem sajnos nincs. A nővérek adnának tápszert, de a szobatársam, akinek rengeteg a teje, szintén felajánlotta, hogy pár napig szoptatja a babámat. Nem tudom melyik lenne jobb. Hosszútávon persze az a cél, hogy beinduljon a tejem és tudjak szoptatni.
2021. nov. 21. 06:43
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Már maga a gondolat beteg, hogy egy ismeretlen nő tegye a mellére a gyerekemet..🤦‍♀️
2021. nov. 21. 08:00
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Anyatej párti vagyok,de vadidegen tejét én sem fogadnám el. Kérj tápszert pótlásnak,de előtte tedd mellre sokat. Nekem is kelkett pótlás mert besárgult annyit fogyott,de közben folyton mellen volt és/vagy fejtem,hogy beinduljon. Azóta is szoptatok ( 15 hónapos). A tápszer biztonságosabb és megvan benne minden,amire szüksége van.
2021. nov. 21. 10:23
 13/28 anonim ***** válasza:
Ha a nővérek nem adnának tàpszert, elfogadnám, de azért így inkább nem. Nekem csak kb 8 nap után indult be, addig tápszert ivott… ki tudja neked mikor indul be, nem viheted magaddal azt a másik anyukát.
2021. nov. 21. 11:44
 14/28 A kérdező kommentje:
Kedves 10-es, azt a 3-as válaszolónak írtam, aki azt írta, hogy ami nem megy nem kell erőltetni. Erre írtam, hogy én még azért próbálkozom.
2021. nov. 22. 07:30
 15/28 A kérdező kommentje:
Végül tápszert kapott. Most itthon vagyunk, itthon is azt eszik nyilván. Tegnap már nem is volt hajlandó bekapni a cicit. Benyakalja a tápszert aztán alszik békésen. Pedig az egyik mellemből elkezdett jönni pár csepp, igaz még nagyon kevés. De ahhoz nincs türelme. Egyelőre maradunk a tápnál, mindenkinek jobb így. Ha meg lesz tej, megpróbáljuk azt.
2021. nov. 22. 07:56
 16/28 anonim ***** válasza:
29%

15

Ha tényleg akarsz szoptatni,keress tanácsadót,simán megoldható. De csak ha tényleg akarod,tenni is kell érte.

2021. nov. 22. 11:14
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem teszed mellre, nem lesz több tejed.
2021. nov. 22. 11:17
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

A semmitől nem lesz tej. A tejre nem várni kell, hanem tenni érte. Ha nem éri inger a mellet, azaz nem kerül mellre a gyerek elégszer és elég ideig vagy ennek hiányában nem fej valaki, soha nem lesz teje.

Nem úgy működik, hogy egyszer csak elkezd dőlni a tej, miközben tápszert nyakal a gyerek,

Hanem úgy, hogy az anya üres mellét addig szopizza, míg be nem indul.

2021. nov. 22. 12:33
 19/28 anonim ***** válasza:
Tedd gyakran cicire és igyál Karamelz alkoholmentes barna sört ( kifejezetten a tej serkentésére van) kapható tescóban, auchanban.
2021. nov. 22. 15:41
 20/28 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok az elméleti résszel. A kórházban ugyanezeket elmondták.

A gyakorlat meg az, hogy én tömködöm a szájába a mellem, meg spriccelem bele azt a keveset, ami jön (azt le is nyalogatja), aztán tovább ordítva köpi kifelé. És egészen addig ordít amíg a szájába nem adom a tápszert.

Pedig az első nap le sem lehetett szedni a mellemről. Most meg nem kell neki egyáltalán. Ami nekem rossz érzés. Még rosszabb, hogy sír a babám.

Szóval ha lesz tej, lesz. Ha nem lesz, akkor meg nem mi leszünk az elsők akik tápszereznek.

Főleg mivel kicsit sárga is. Muszáj ennie, nem várhatok arra, hogy majdcsak ráfanyalodik a tejre. A tápszer kéznél van és azt meg is eszi. Ez a biztos pont. Bármennyire fáj is nekem.

2021. nov. 22. 16:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!