A lefagyasztott anyatej miért büdös? Nekem hányingerem lett a szagától, nem merem a babámnak adni.3 hetes a kislányom, de már alig van tejem, nem elég neki. Mit csináljak? Milyen tápszert kell neki venni és hol?
Amúgy is büdös, szóval ha nincs megromolva akkor is furcsa nagyon a szaga. Állitólag azért, mert saját magát is bontja állás közben.Azért megpróbálhatnád a lefejt tejet odaadni neki és fejni ha tudsz még. Én fiam pl.nem fogadta el a lefagyasztott, majd felmelegitett tejet, csak úgy ha tápszerrel összekevertem neki.
Van olyan baba aki meg tök simán zúzza befelé a büdi tejet :))
Ha 3 hetes a babád akkor még kellene hogy törekedjél a szoptatásra! Az anyatej mennyisége feltornázható. Kérj tanácsot szoptatási tanácsadótól, Schneiderné Diószegi Esztert megtalálod a Nők Lapja Cafe és a La Leche Liga honlapján is.
Az anyatej egyébként furcsa szagú, csak frisssen és melegen nem érződik. Ha fejés után rögtön hűtötted és fagyasztottad akkor nem lehet rossz.
A fent leírtakon felül még tudom ajánlani a rántott leveseket, illetve az alkoholmentes sört (én rühellem a sört, de az anyatejért bevállaltam napi 2 üveggel!Volt eredménye! :))
Géppel fejj, az alaposabb.
Köszi a tippeket.
Anya vett nekem alkoholmentes sört, de fájt tőle a gyomrom, meg iszonyat íze van, megrázkódtam tőle mikor beleittam, de megpróbálom magamba erőszakolni. Szerencsére elektromos mellszívóm van.(az utolsó válaszolónak üzenem).
Szia.mindenkeppen miutan lefejted a tejed eloszor hutsd le es utana fagyaszd es ugy nem lesz budi..:)
szerintem tedd a babodat surrun a cicire az a legjobb situlalas a cicinek a tobb tej erdekeben..nekem bejott..
Szió!
Szeretnélek megnyugtatni egy kicsit a fejést illetően. Nekem is 10-20 ml jött ki szopcsi után a melleimből (ja, és kézzel fejtem). A kifejt mennyiség hétről hétre - kis ütemben ugyan, de - nő. Szerintem ha kitartóan fejsz, a tejmennyiség nőni fog, és nem kell tápszert adnod a babádnak.
Zita (33 hetes kislány anyukája)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!