Hogyan kell használni helyesen a kézi mellszívót?
4 napja szültem, a 2 nap tele lett a mellem tejjel, a baba állandóan szopik amikor csak szeretne, utánna nyugodtan alszik is.
De sajnos kisebesedett a mellbimbóm mivel még meg kell tanuljam hogyan szoptassam helyesen.
A mellem is megkeményedett és fáj, nehéznek érzem, mintha piros foltok lennének rajta. Ma vettűnk kézi mellszívót és fáj a használata. Alig tudtam pompálni mert még soha nem csináltam ilyet. Meddig tart a leszívás? Mennyit érdemes szívni? Hányszor egy nap? Továbbra is szeretnék szoptatni ezért mondta valaki hogy miután evett a baba azt a mellett kell leszívni.
Normális hogy fáj? Hogyan helyezzem rá?
Ha piros folt van rajta, fáj, érzel benne csomót az mellgyulladáshoz is vezethet. Könnyen kialakul az első időszakban mikor még nem tanulja meg a baba a helyes technikát vagy nem szívja ki teljesen a mellet.
Ilyenkor mindig azzal a mellel kezd az etetést amelyik fáj, ürítse ki minél jobban, ha marad benne azt mellszívóval szívd le. (Kézzel óvatosan, nehogy összetörd a tejcsatornákat, van videó a neten a helyes technikáról).
Ha nem akarsz félretenni tejet mondjuk a fagyasztóba mindig megkönnyebbülésig szívd, ha mindig teljesen leszívod a tested azt fogja hinni, nem elég a babának és egyre többet fog termelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!