Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Babám szinte állandóan cicizne...

Babám szinte állandóan cicizne, semmi mást nem tudok csinálni, hogy lehetne ezt jobban megoldani?

Figyelt kérdés
Ez most annyira új és nehéz helyzet számomra. Minden szépen halad, van tejem, a gyerek is szívesen van cicin, de kb cuminak használ (rendes cumit nem fogadja el). Jelenleg 2-3 hétig van segítségem, de aztán egyedül maradok egy újszülöttel és egy 2 évessel +háztartás stb. Több helyen olvastam, hogy az újszülöttek 24ből 20 órát szopiznak, de nagyon úgy érzem ezt nem fogom hosszú távon bírni. Alig abba marad az éves, el engedi a mellem és már rögtön keresi is újra. Szinte semmit se tudok csinálni mellette mert folyton cicizne. Napok óta alig alszom, max fél - 1 órákat éjjel aztán szopi és megint nyugi egy darabig. A nagytól nappal nem tudok aludni amikor a pici is alszik, mert nyilván ő is igényli a törődést. Legtöbbször úgy oldom meg, hogy amikor dolgom van vagy játszok a naggyal akkor a kezemben van a kicsi és közben cicizik. Estére már két lábon járó zombi vagyok,így a tejem is kevesebb nem elég neki, akkor kap pótlást utána 1-2 órát nyugi van. Így sokkal könnyebb, de azért jobb lenne ha marad a cicinél, csak azt nem tudom én meddig bírom

2021. okt. 5. 10:48
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
43%
Eggyütt aludni abszolut nem egeszseges anyatej ide vagy oda.. te döntesed de szerintem nem okes ilyesmit tanacsolni!
2021. okt. 5. 16:58
 12/24 anonim ***** válasza:
32%
Màr több kutatàs megcàfolta a hiedelmet, hogy az együtt alvàs kàros vagy veszèlyes lenne. Sokkal pihentetőbb, ha nem kell felugràlni. Ha pedig valaki a karosszèkben elalszik, babàval a kezèben, mert etetès közben annyira faradt, az veszelyes, siman agyinnyomhatja a picit.
2021. okt. 5. 17:51
 13/24 anonim ***** válasza:
27%
Nekem a korhazban mondtak Nemet orszagban! Ahol azert eleg lazak, de ebben a kerdesben nem! Es most szültem nem reg! A gyerekem vegig alussza az eszakat a kis agyban! Nagyon is ki van pihenve
2021. okt. 5. 20:26
 14/24 anonim ***** válasza:
76%

Ne kövezzetek meg de szerintem a hazas eletnek se tesz jot. Nem mondom hogy az elsö honapok a szexröl szolnak mert nem. De egy idö utan a nö az nem csak anya mert feleseg is. Csak sokan bele kenyelmesedünk az anya szerepbe, a nagy együtt alvasokba, csak a baba letezik a ferj az nem,(nem elsö honapokrol beszelek termeszetesen)

Aztan hopp csodalkozunk hogy a ferj masfele kacsintgat. Lehet nekem mindenfele mesevel jönni de ez igy van

2021. okt. 5. 20:29
 15/24 anonim ***** válasza:
82%
10... az anya igényeivel IS! Igen a gyerek az első, de nem kizárólagos. Nem arról van szó hogy le kell szărni a síró babát, hanem nem szabad teljesen alárendelni magunkat ennek az egésznek. Nem akarok mártír lenni, és azt akarom, hogy a gyerek rólam alkotott képe ami az évek folyamán épül fel, már azzal kezdődjön, hogy nem egy lehasznált, lestrapált hisztérikát lát, hanem az anyját aki kitudta egy picit aludni magát, míg a gyerek nem a mellét használta cuminak, hanem egy cumit.
2021. okt. 5. 20:55
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Egyebkent kedves kerdezö en vagyok az elsö valaszolo meg aki az utolsot is irta, velemenyem szerint varj meg es ne panikolj, a tej be all es a baba is le nyugszik, ezt mondtak a baratnöim akik evekig szoptattak sikeresen.

De viszont ha nem tesz boldogga a szoptatas egy idö utan, es neked ez faraszto es latod, hogy nem eleg, akkor nyugodtan adj egy jobb minösegü tapszert. Nem lesz semmi baja a babanak. A te boldogsagodat nezd mert ha te kiegyensulyozott vagy es elegedett az sokkal többet er a babanak hidd el. :) ölelest küldök es ki tartast.

2021. okt. 5. 20:57
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Ja utolso elöttit bocsi, latom meg van aki irt
2021. okt. 5. 20:57
 18/24 anonim ***** válasza:
28%
Az első időszak valamilyen szinten lemondás és kialvatlanság mind a két szülőnek! Kivéve, ha nagyon jól alszik a gyerek. Engem hidegen hagy mit mondanak Németországban az együttalvásról, el lehet olvasni a biztonságos együttalvás szabályait. Eleinte én is külön pakoltam a gyereket, na akkor voltunk csak idegroncsok ( tápszeres volt 40 percenként kelt) aztán jött babaobolbe mellénk. Máris nyugodtabban aludt. 1,5 évesen mai napig a szobánkban alszik, fél 8-8kor letesszük aludni, mi majd 11 körül megyünk be. Hetente többször szexelünk a kanapén, zuhany alatt, a kis szobában, semmi baj a szexuális életünkkel. Sajnálom azokat, akik csak a hálóban szoktak eate fürdés után, elég egyhangú lehet.
2021. okt. 5. 21:19
 19/24 anonim ***** válasza:
31%
En akkor se leszek az együtt alvas mellett :) sajnalom.
2021. okt. 5. 21:34
 20/24 anonim ***** válasza:
74%

19. Nem is kell. Ha aludna egyedül az enyém egész éjjel, én se tartanám magunknál.

De nem kell az olyan hülye szöveggel jönni, hogy az egyuttalvós szülők nem d*gnak meg igénytelen mártír osanyak, mert nettó fszság

2021. okt. 5. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!