Babám szinte állandóan cicizne, semmi mást nem tudok csinálni, hogy lehetne ezt jobban megoldani?
Nem marad így örökké. A lányom is ilyen volt, most 6 hetes és csak 2,5-3 óránként igényli és egyre gyorsabban lezavarja. Nálunk 16hónapos a nagy, de már ő is megszokta, hogy hugi rajtam lóg. Ilyenkor már ő hozza a könyvet, építőkockát mellém és úgy játszunk. Délután vagy a férjem látszattakarít vagy átveszi a gyerekeket és én.
Éjszaka melletted van? Olyankor csak "rácsatlakoztatom a hálózatra" és alszom tovább. Volt már olyan, hogy arra keltem, hogy kiszolgálja magát.
Viszont ha nem bírod, akkor a tápszer sem ördögtől való, ne érezd magad rosszul miatta.
Utolsó, minden rosszundulat nélkül, ebben hol vannak az anya igényei? Az anya alvása az egy dolog, de szerintem nem vagyok egyedül, ha azt mondom minden embernek jár egy kis énidő. Amikor megissza a kávéját amikor megfésülködik, vesz egy jó fürdőt, megnéz egy filmet stb. Hiszek egy bizonyos fokig az igény szerinti etetésben (direkt nem szoptatást írtam). Amikor éhes a gyerek, akkor egyen, ne időhöz legyen kötve. Viszont cuminak használni az anyja mellét szerintem kikészítő az anyának. Nincs egy perc nyugta sem, nélküle nincs el a gyerek pl az apjával, és megfelelni az efféle szuperanya elvárásoknak káros a mentális egészségre sokszor.
Szóval amennyiben a kérdezőnek elege van, szerintem nem azt kellene tanácsolni, hogy merüljön el mégjobban a teljes önfeladásban ami a konfortszopizás miatt van.
Tetszik, hogy az új irányzat a baba ellátásaban a természetességet hirdeti, de egy bizonyos ponton azért túlmehet a dolog. Lqssan már kakálni se kakálnal a nők meg bűntudattal telve foglalkoznak magukkal.
Egyetértek a 7-essel.
Egyen a baba amikor éhes (akár szoptatás, akár tápszer) és ne azt lessék hogy még nem telt el x óra, de én sem akarnék egy 2 lábon járó cumi lenni.
Egyébként kérdező, az is beválhat ha még nem próbáltad hogy több fajta, alakú cumit próbálsz ki, valamelyik lehet tetszeni fog neki. Ismerek is olyan babát aki csak az egyiket fogadta el.
Pedig annyira örültem, hogy be indult a tejcsi, meg cicizik is szépen. Ez kisfiammal nem működött, az egy külön kiképzés volt vele.
Mellettem aludt eddig, de valamelyik éjszaka a fáradtságtól már teljesen kivoltam és valahogy rá fordultam, pedig az ágy másik felére tettem. Szerencsére fel sírt és fel ébredtem. Így azóta még emiatt is parázok, hogy szopi közben el ne aludjak...
Próbáltam már többféle cumit,sajnos azok sem kellenek neki. Még ma hoz a párom néhány másik fajtát, hátha valamelyik be válik.
Amúmindenki az anya igényeivel jön egy pár hetes gyereknél. Bírják már ki a szülők, hogy nem körülöttük forog a világ az első pár hónapban. Váltsak egymást az apukával. Éjjel kapjon lefejt tejet néha és azt adja az apja. Segítsünk mar egy újszülöttnek adaptálodni basszus...amugy ezért nem szerencsés 2 éven belül megszülni a következőt, mert lehet a második nem lesz egy álombaba.
Az enyém tápszeres volt, mert autoimmun pajzsmirigy túlműködésre gyógyszert kellett szednem, de 40 percenként kelt 2 hónapig. A férjemmel váltottuk egymást.
És igen, elengedtünk mindent, mert a túlélésre játszottunk. Akinek nem ilyen a gyereke, az el nem tudja ezt képzelni, mekkora nagy erőfeszítést is kívánhat a gyerek. Maslow piramis aljat alig tudod kielégíteni, nemhogy énidő meg önmegvalósítás.. De mindent félretéve nem egy pár hetes mellől kell enidozni. Várni kéne picit türelemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!