Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan szüntessem meg a...

Hogyan szüntessem meg a csomósodást a mellemben?

Figyelt kérdés
A tej tegnap óta csomósodik a mellemben. Meleg víz alatt masszíroztam, fejtem, próbálom többször mellre tenni a babámat, de nem tudja kiinni, és a mellszívó sem szedi ki. Van valami ötletetek?
2010. aug. 30. 16:22
 1/7 anonim ***** válasza:

www.lll.hu

vagy egy rendes védőnő aki megmutatja a technikát

ha nem lehet egyik se ne szégyeljetek visszamenni a szülészetre ott is megmutatják.

2010. aug. 30. 16:27
 2/7 A kérdező kommentje:
mellszívó készülékkel fejem. és 1x már begyulladt, akkor lázam is volt, és sikerült kimasszíroznom. Most lázam nincs, csak sok csomó, és egyszerűen nem tudom szétrobbantani.
2010. aug. 30. 16:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Már én is küszködtem párszor csomókkal, aztán a következő vált be nekem: leteszed a babát hanyatt az ágyra úgy, hogy kényelmesen rá tudjál hajolni (legyen nálad egy pohár is). Elkezd cicizni, és mikor megindul a tej (érzed a tejleadó reflexet), masszírozod és kifejed a pohárba. Közbe néha a baba is szívjon bele, mert annál hatékonyabban nem tudja semmi a csomókat elmúlasztani. Iszonyúan fog fájni, de nekem mindig bejött. 2-3-szor ismételjétek meg a babával. Mihamarabbi gyógyulást!
2010. aug. 30. 16:45
 4/7 A kérdező kommentje:

Kérelek, mondd el azt is, hogy miért jobb, ha pohárba masszírozom, mintha a baba issza ki? És a baba fölé keresztben hajoljak? mármint a törzsem derékszöget zárjon be az ő törzsével?

köszi!!

2010. aug. 30. 17:15
 5/7 A kérdező kommentje:
az "lll"-es linket köszi, voltak jó tanácsok, alig várom, hogy ébredjen a babám, és kipróbáljam.
2010. aug. 30. 17:31
 6/7 anonim ***** válasza:
Én azért pohárba fejtem, mert masszírozás közben nem biztos, hogy a baba szájába tudod "célozni" a tejet. Persze ezt felváltva csinálom, hol a baba cicizi, hol én dolgozom rajta. Látni fogod, milyen sűrű, sárga a csomókban megrekedt tej. A babát rád merőlegesen tedd az ágyra, így könnyebben hozzáfér a cicihez. Egy próbát megér. :)
2010. aug. 31. 12:10
 7/7 A kérdező kommentje:

köszönöm, már alakulok, de csak lassan javul.

Kiderült, hogy a bimbóvédőtől alakulhatott ki a csomósodás. Azóta anélkül szoptatok, meg fölé térdelve, vagy hónaljtartásban, és sokat masszírozom langyos víz alatt. Így lassan, de múlik.

2010. szept. 2. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!