Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A baba hány hónapos koráig...

A baba hány hónapos koráig érdemes szoptatni?

Figyelt kérdés
2008. dec. 10. 17:16
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Sokan mondják,hogy amíg van tejed.

de a többse´g állt 1,5 e´ves korig,kettöig szokott.akkor már elég nagyok.Nekem a lányom 11 hónapos még e´jjel és elalvás elött szopizik.

2008. dec. 10. 17:27
 2/7 anonim ***** válasza:
97%
Minimum 6 hónapig kellene,ha tovább szopik és van tejcsi szerintem az 1 éves kor.De van aki tovább 2-3 éves korig is szoptat.Nem vagyunk egyformák.
2008. dec. 10. 17:28
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt mondják hogy a baba fokozatosan el fogja hagyni amikor már nem lesz rá szüksége. Mi 9.5 hósak vagyunk és napi 4-5 szopizás van.
2008. dec. 10. 17:29
 4/7 anonim ***** válasza:
93%
Én 2 évig szopiztattam a kislányom, de megfogadtam hogy a másodikat max1-1.5 éves koráig fogom, mert írtó nehéz volt elválasztani.Magától eszébe sem jutott, és hetekig küzdöttünk!Engem és Őt is eléggé megviselte a sírással telt éjjszakák!
2008. dec. 10. 18:56
 5/7 anonim ***** válasza:
89%

Erre a választ úgyis az Élet adja magától.

Én pár héten belül szülöm 2. gyermekemet, az első még mindig kéri a "jussát". Ennél csodálatosabb dolog nincs is a világon. Meg se fordult a fejemben, hogy elválasszam. Majd úgyis kialakul.

Szoptasd, ameddig csak tudod, ameddig mind a kettőtöknek örömet okoz.

2008. dec. 10. 22:32
 6/7 anonim ***** válasza:
Én azt tudom, hogy ha tehetem, 6 hónapig nem fog mást kapni, csak anyatejet. Hallottam erről egy meggyőző előadást orvostól, én betartom. Utána majd fokozatosan leszoktatom róla, ami pár hónapig eltart majd.
2008. dec. 11. 15:41
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem amíg szép fokozatosan "el nem enged" téged. Egyébként nekem azt mondta a védőnő, hogy ha most (8 hónaposan) szoptatom még, akkor 18 hónapos koráig ne hagyjam abba, mert körülbelül akkorra tudja megérteni, hogy nem "büntetni akarom" azzal, hogy nem adom oda a cicimet.
2008. dec. 11. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!