Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Terhesség alatt meddig lehet...

Terhesség alatt meddig lehet szoptatni?

Figyelt kérdés
Babám 8 hónapos és ismét babát várok, el kell választanom? Sok mindent eszik már, jó étvágyú baba, de mégis...A védőnő szerint el kell választani, de nekem megszakad a szívem! Vagy csak akkor, ha panaszom van (vérzés, görcsök)? Mindenki mást mond, segítsetek!
2008. dec. 10. 13:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

szia előszőr is nem megijeszteni akarlak, ez csak az én történetem én is várandós lettem mikora kicsi lányom 10 hós lett de elvetéltem, aztán 3 hónap múlva újra ott vaolt a babó de őt is elvezstettem, elvileg nem a szoptetás miatt mert nekem minden doki azt mondta hogy a szoptatás nem okoz vetélést és erre is van példa mert itt nálunk nem egy anyuka volt aki végig szoptatott és semmi gond nem volt szerintem attól függ hgo a szervezeted hogyan reagál.

ha nem lesz gond az első hetekbe akkor szerintem ne hagyd abba,

2008. dec. 10. 13:56
 2/4 anonim ***** válasza:
85%

És mindenki mást is fog mondani, szerintem itt is.

Mérlegeld az alábbiakat: állítólag nagyobb a vetélés kockázata, ha közben szoptatsz, kevesebb tápanyaghoz jutottok mind a hárman, 8 hós baba esetében az anyatej már nem tartalmaz immunanyagot, ( kb 6 hónapig van az anyatejben )

Érzelmileg viszont jobban kötődik a "nagy" amíg szopizik. De az is lehet, hogy magát fogja elválasztani, mivel ilyenkor teljesen megváltozik a tej összetétele és íze. Ha nem tudsz dönteni, hallgass az orvosodra, ő mit javasol.

2008. dec. 10. 13:57
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Az én történetem hasonló mint az első válaszolóé. Mindenki azt mondja, a dokim és védőnőm is, hogy a szoptatás nem okoz vetélést.

Van két gyermekem. A kicsi már két éves, de még szopizik. Ő is imádja és én is szeretem szoptatni, nincs is ezzel semmi gond. Viszont újra terhes lettem, nagyon örültünk, de elveszítettem a 9. héten. Minden eredményem jó lett, soha ilyen egészséges nem voltam mint most, terhesvitamint szedtem már egy ideje, vigyáztam mindenben stb...

De még én sem mondanám, hogy emiatt történt. Valószínű több dolog közrejátszott, mert 3 hetes lehettem mikor egy vírusfertőzésen is átestem. Lehetett genetikai eredetű betegség is. Ki tudja...

Viszont rengetegen vannak, akik végig szoptatnak és utána is tandemben.

És sokan vannak, akinek a babája saját magát elválasztja a tej átváltozott íze miatt vagy akár az elapadása miatt.

Szerintem ebben nem lehet jó tanácsot adni.

Én mégis azt mondanám, ha úgy gondolod nagy trauma lenne a kicsinek, akkor válaszd a szoptatást, de jobban figyelj oda az egészséges, vitamindús táplálkozásra.

Minden jót!

2008. dec. 10. 14:19
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Az én kislányom 11 hónapos volt, amikor ismét teherbeestem.

Nálam is nagy dilemma volt, hogy szoptassak/szoptathatok-e tovább. A védőnő és a nőgyógyász azonnali elválasztást javasoltak. Nem tettem meg. Megszakadt volna a szívem, és a kislányomat is nagyon megviselte volna...

Aztán a [link] oldalon a szakértők között kikértem egy szoptatási tanácsadónő véleményét.

Ő megnyugtatott, szoptassam bátran tovább a gyermekemet terhesség ideje alatt is, ha nincs fenyegető vetélés kockázata.

Remélem, segítettem!

2008. dec. 10. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!