Másik mellből folyó tej begyűjtése?
Érdemes gyűjteni szoptatás közben a másik mellből csöpögő tejet? Oda lehet ezt adni a babának vagy nem egészséges?
Kaptam egy ilyen mellre cuppantható tejgyűjtőt, ami nagyon praktikus (nem folyik a tej a vakvilágba) és egy szoptatás alkalmával akár 20-30 ml-t is felfog. Ráadásul olyan a kialakítása, hogy könnyen megissza belőle a tejet a baba. Csak nem vagyok benne biztos, hogy egészséges, ha megkapja ezt az etetés végén. Nem lehet, hogy pont azért csurog(na) el, hogy ne kerüljön a babába, ha átváltanánk erre a mellre a szoptatás során?
1
Nekem a mai napig priccol a másik mellemből,ha beindul a leadó reflex pedig már egy éves a fiam. :)
Sosem gyűjtögettem,melltartóbetétet használok,hogy ne legyek nyakig tejes.
Azért gondoltam, hogy talán nem egészséges, mert azt mondják, hogy másmilyen minőségű tej folyik az elején, ami könnyebben okoz hasfájást.
Előtte textilzsepivel itattam fel a másik mellből folyó termést, de ez az eszköz hatványozottan kényelmesebb: vákuummal tapad fel, nem kell ott tartani, van nyakpántja, mércés, utána meg simán iszik belőle a gyerek, mert rá lehet tenni csőrként a nyelvére, mint egy erre a célra szánt itatópoharat.
Amikor először használtam, elájultam, hogy mennyit felvett, addig én is azt hittem, hogy csak "pár csepp" folyik el. De valószínűleg az is hozzátesz, hogy a vákuum kicsit megszívja. Azt nem tudom, hogy érdemes-e vagy hogyan kivitelezhető ilyen 2-3 óránként termelődő kis mennyiségeket gyűjtögetni, összeönthetők ezek a nap folyamán? Egyelőre egyszerűbbnek tűnik a szoptatás végén még beletölteni a gyerekbe, :) csak nem tudom, jól jár-e vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!