7 hetes a kisfiam. Muszáj megvárni a 4 hónapos kort hogy aggyak neki krumplit, répát? Nincs tejem sajnos és nem nagyon akarom felfujatni tápszerrel. Jó evö.180-200ml eszik.
Tejed még simán lehet, fordulj mihamarabb szoptatási tanácsadóhoz, sokaknak sikerült már ennyi idő után is tejet "varázsolniuk". Nem is értem, miért nem próbálkoztál már előbb, ha nem vagy tápszer-párti.
Amúgy pedig nagyon korai még gondolni is másra, mint tejre vagy tápszerre. 7 hetes baba még nagyon pici!!!! Ha nincs tej, akkor százszor inkább tápszer, mint más! Egészen jó tápszerek vannak már, nem fogja "felfújni" a picit, viszont az egyéb ételekkel teljesen tönkreteszed az emésztését jó előre. Ráadásul nincs a krumpliban és hasonlókban annyi tápanyag, amennyire egy ilyen picinek szüksége van.
Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, ha mindent megtettél a szoptatásért.
Van amikor nem megy és kész, csak úgy, mert a hormonok nem úgy működnek ahogy kell.
Iszol rendesen, gyakran mellreteszed, bekapja rendesen a cicid, ennél többet nem tehetsz.
Szerintem maradj még a tápszernél, mert a 7 hetes nagyon picike még ehhez, 4 hós kor előtt semmiképp nem etetném mással.
A tápszer nem fújja föl, nem lesz tőle kövérebb mint az anyatejtől. Az én babám anyatejes (rengeteg tejem van ) és 2 hós korára duplázta a születési súlyát, szóval ez nem ezen múlik.
Szia!
Valoszinűleg meg fognak kövezni de nem érdekel!:
Én sem adtam azlányomnak tápszer!6 hetesen almát evett kekszel semmi baja nem volt ép egészséges most 6 hónapos múlt megduplázta a sulyát van 3 foga és jön a 4. is kuszik és ül semmi baja nincs ugyhogy szerintem ha te is táp-ellenes vagy akkor....!
Ez elött 20-30 évvel se tápszert kaptunk mi sem,de az scak vélemény!
Szia
Már megint egy anyuka, aki magával törődik és nem a babával! Az utóbbi időben nagyon megszaporodtak a sértődékeny reagálások, akkor, amikor a kismama nem a neki tettsző választ kapja. Egyébként ma már a hozzátáplálásról nagyon sok helyen lehet tájélozódni, és szerintem nincs az az épelméjű védőnő vagy gyermekorvos, aki hét hetesen krumplit vagy más szilárd ételt javasol a tápszer helyett. Ha mégis az nem alkalmas a szakmára.
Igaz, hogy mi is felnőttünk ilyen táplálékon, de ennek hosszútávú következményei lettek. Sohasem azt kell csak nézni, hogy a baba pillanatnyilag jól fejlődik vagy nem. Ennek akár csak évtizedek múltán van jelentősége! Egyébként a négy hónapos kor is kevés, akármit is írnak a bébiételekre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!