Átszoktassam babám cumisüvegre?
1 hónapos a babám. Kezdettől fogva nagyon lassan szopizik, meg-meg pihen egy-egy korty után. 1 óra hosszat is eltart, mire megeszi az adagját. Ma úgy döntöttem, kipróbálom, lefejem a tejem, és cumisüvegből próbálkozom. 80ml-t fejtem ki, 5 perc alatt lenyelte, majd kért még cicit, de csak pár percig maradt rajta, majd magától levállt. Böfizéskor vissza is jött egy kis tej, úgyhogy szerintem eleget evett. Most alszik, kíváncsi vagyok, hogy meddig bírja ezzel az adaggal. Ciciről ha eszik, általában két óránként kell szoptatni, és nagyon sokáigtart, lassan attól félek, szoptatástól szoptatásig szopizunk. Direkt 0 hónapos kortól adható cumisüvegből itatom. Most fejem a tejem, elég lassan jön ki. Remélem van elég.
Jó lenne, ha maradhatna cicin, de úgy látom, hogy üvegre át kell szoknunk. Csak a véleményetek érdekelne. Ti mit tennétek? Nagyon szeretném szoptatni, de nagyon úgy tűnik, hogy le kell mondanom róla, kicsit kudarcként élem meg. Ha sokat nyüsztetem a cicim, elképzelhető, hogy pár nap múlva több termelődik majd, és könnyebben fogom kifejni?
A legutolsó válaszoló vagyok.
Rendszertelen fejéssel tényleg el fog apadni a tejed. Ha elhatéroztad, hogy fejed, akkor fejd, de gyakran, rendszeresen, módszeresen, és közben gondolj a babádra, hogy beinduljon a tejleadó reflex.
Sógornőmnek sem cicizett rendesen a babája, elkezdett fejni mellette. De egyre csak kevesebb lett a teje. Egyszer rákérdeztem, hogyan fej: hát egy nap összesen háromszor, egy alkalommal csak 5-10 percet! Nem csoda akkor... Most már csak 5 (!) mili van neki a két melléből összesen. :-(
Az utolsónak, nagyon szépen köszönöm, és tényleg én is szeretném szoptatni, de nem arról van szó, hogy nem eszik eleget lustaságból, mert enne szerencsétlen, 1 órán keresztül küzd a cicin a táplálékért, hanem sajnos az én cicim hibája, hogy nem jön megfelelően a tej, csak nagyon lassan. Eddig sokat sírt, nyugtalan volt, valószínűleg állandóan éhes volt. Miért éhezzen? Utálom, hogy ezt kell csinálnom, mert úgy érzem csődöt mondtam, és kínkeservesen megküzdök minden cseppért, már szinte sírva fejtem ki ma reggel, mert alig akart összejönni az adag. De az utolsó válaszadó reményt nyújtott azzal, hogy azt írta, neki több lett a teje. Remélem nekem is így lesz:D Drukkoljatok, és még egyszer köszönöm a válaszokat és a linkeket, elolvasom mindet:D
szép napot:D
Lehet gyenge a tejleado reflexed?
Szerintem is kerj szakmai segitseget,hatha megis megoldodik a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!