Ha rászokott a cumisüvegre vissza lehet állni valahogy a cicire?
Párszor cumisüvegből kapott lefejt tejet, s azóta nem akar szopizni a kisfiam. Van amikor elfogadja, éjszaka és reggel, de napközben visít ha a szájába teszem a cicit, de ha üvegből adom megissza.
Vissza tudnám szoktatni úgy, ha éhes nem adok neki csak cicit, s, előbb vagy utóbb győz az éhség, és elfogadja?
Hát mivelhogy már megtanulta, hogy cumisüvegből könnyebben jön az étel mint ciciből ezért nem valószínű. Ezt a hibát sok anyuka elköveti, természetesen nem önhibából, erről nem tudhat mindenki.
Próbálkozni lehet, hátha sikerül, de őszintén szólva kicsi rá az esély. Persze kivételek mindig vannak.
Én először a "győz az éhség" módszerrel próbálkoznék pár napig, kicsit erősnek kell lenned hozzá :(
Ha nem megy, akkor vennék egy bimbóvédőt (avent mini) és megpróbálnám ezzel szoptatni, jó köztes állomás lehet a cumi és a cici között.
Én is a folytatásra bíztatlak és arra, hogy szakmai segítséget kérj. Nem egyszerű a helyzet, de mindenképp érdemes lenne még próbálkozni.
Nem tudom, mennyi volt az üveges időszak, de minél tovább tart, annál jobban csökken az esély a visszaállásra.
De én mások helyében nagyon nem mondanék még olyat, hogy hagyd, mert veszett fejsze..! Amíg ott egy szem esély is, addig érdemes dolgozni rajta!!
Itt találsz egy választ (felülről a második), hogyan lehet a cumizavaros babákat visszaszoktatni a mellre. Nem egyszerű, ezért is irtam (3. vagyok), hogy keress meg szoptatási tanácsadót. Mindenmellett NEM SZABAD a babát éheztetni, pótlást kell neki adni amíg nem szopik, de nem cumisüvegből.
Szerintem most hagyd a gyümölcsöt egy picit, ráértek akkor is, ha a szoptatás helyreállt.
4 alkalom az nem sok, még nem is láttam, hogy ilyen kevés cumisüveg ekkora galibát okozzon :O
Ha pótolsz, akkor vagy kanállal vagy kis pálinkáspohárból tedd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!