Miért nem marad tejem estére?
Biztos hogy nem elég neki? Mármint sír hogy még éhes? Elvileg ha te nem tudsz már kipréselni tejet a melledből a babák még akkor is képesek kiszivni belőle. Volt nekem is ilyen érzésem és rájöttem hogy délután 5 körül szoptatós teát kellett innom vagy homeós bogyót beszedni. Ha ez mégsem segit akkor itt az ideje hogy tápszert kérj az orvostól.
De azért igyál sok folyadékot.
Igen sír,és azt vettem észre,ha már nem jön könnyen,nem akar szopizni,hanem keservesen sír,és dühíti magát.
De tápszert semmiképp sem szeretnék.
Szia! Most lehettek a fejlődési ugrásnál - mi már túl vagyunk kettőn, négy hónapos múlt a lányom - ilyenkor gyakrabban kell mellre tenni a babát, amíg a tej mennyisége nem alkalmazkodik a baba igényeihez. Pár napig tart, aztán beáll, ne izgulj. Ha végképp kétségbe vagy esve, írd be a keresőbe: La Leche Liga és ki fogja dobni, hogyan veheted fel velük a kapcsolatot. Ha nem sikerül, írj privit, adok telefonszámot, valahol megvan. Ők mindig tudnak segíteni.
Igazad van, nem a tápszer a megoldás, aki akar, az mndenki kivétel nélkül tud szoptatni, persze ha a megfelelő tanácsot és segítséget is megkapja hozzá. Sajnos ma még Magyarországon nagyon elavult nézeteket vallanak a védőnők, gyerekorvosok (tisztelet a kivételnek) és így az anyukák kapják a rossz tanácsokat.
Ne add fel, próbálj napközben is gyakrabban szoptatni, csak pár napig kell, aztán beáll. Ne várd meg, amíg nagyon éhes lesz a babó, mert akkor türelmetlenebb és inkább sír, minthogy megdolgozzon a tejcsiért.
Sok sikert, hidd el, minden rendben lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!