Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 11 hónapos baba miért kezdhet...

11 hónapos baba miért kezdhet el hirtelen cicifüggővé válni?

Figyelt kérdés

Születésétől kezdve igény szerint szoptattam, de sosem volt különösebben nagy cicirajongó, neki a szoptatás inkább volt evés, mint más, ami nekem tökéletesen meg is felelt. Aztán most mindjárt egy éves lesz a szentem, és egyszerűen mintha kicserélték volna: a hozzátáplálással tök jól haladtunk, erre most alig eszik valamit (jó, ez lehet a meleg miatt is), délelőttre már egyáltalán nem adtam neki cicit az elmúlt közel másfél hónapban, de most megint igényli, bújik és húzza le a pólóm és sír amíg nem adom oda neki, illetve, ami jobban zavar, hogy nem is mindig szopizik, csak nekiáll cumizgatni és közben bambul ki a fejéből. Nem is alszik el rajta, csak szopogatja egy fél órát, kicsit megcsócsálja a kis fogacskáival, aztán lefordul róla és megy a dolgára tovább. Én ezt nem értem, ilyen soha nem volt, viszont ez kifejezetten kellemetlen, már-már fájdalmas egy idő után, ugyanakkor ha ilyenkor elveszem tőle, iszonyúan sír és nem lehet semmivel sem megnyugtatni, a figyelemelterelés és a nyunyóka nem igazán ér semmit ilyenkor.

Nekem segítene, ha tudnám, hogy most mi történik? Másnál volt hasonló? Mennyi ideig tartott? Mitől múlt el? Vagy miért történt?

2021. júl. 3. 10:26
 1/10 anonim ***** válasza:
96%
Fogzás, szeparációs szorongás.
2021. júl. 3. 10:40
 2/10 A kérdező kommentje:
Szepához nem kicsi még? A fogzás eddig nem okozott ilyet, 6 foga van már, de csak kb 2-3 rossz éjszakánk volt, amíg áttörtek, különösebben nem okozott problémát :/
2021. júl. 3. 10:43
 3/10 anonim ***** válasza:
94%
A szeparációs szorongás átlag 8-9 hónaposan kezdődik, nektek lehet csúszott kicsit.
2021. júl. 3. 10:44
 4/10 A kérdező kommentje:
7 hónapos kora körül volt 1-2 hét, amikor megtanult mászni és megijedt ha nem látott, én azzal elintézettnek tekintettem az első kört, és úgy tudtam, a második "nagyhullámos" szepa az 1,5-2 évesen jön, ezért sem gondoltam volna most erre.
2021. júl. 3. 10:53
 5/10 anonim ***** válasza:
94%
Nem szokott egy két hét alatt lemenni, szerintem ez mégbaz első. Nem mintha ezzel sokat segítenék, nem tudsz vele mit csinalni,
2021. júl. 3. 10:56
 6/10 anonim ***** válasza:
95%
Szep.szorongásra tippelek elsősorban. Nem kicsi hozzá.
2021. júl. 3. 10:57
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez van. Amikor 1 éves és pár hónapos volt, azt hittem, lassan leszokik, mert már egyre kevésbé igényelte a szopit, és csak alvásnál kapott. Aztán másfél éves kora előtt, ahelyett, hogy elhagytuk volna teljesen, ő is rákapcsolt, és naponta 2-3 alkalommal kéri alváson kívül. Megoldást nem tudok.
2021. júl. 3. 11:47
 8/10 anonim ***** válasza:
2x van szepa
2021. júl. 3. 13:10
 9/10 anonim ***** válasza:
Sőt 3x is lehet :D
2021. júl. 3. 14:16
 10/10 anonim ***** válasza:
0%

csak szopogatja egy fél órát, kicsit megcsócsálja a kis fogacskáival

Fuj....már megint mintha valami perverz írta volna ki az istenit.

2021. júl. 4. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!