Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tej elapasztása hogyan lehetsé...

Tej elapasztása hogyan lehetséges?

Figyelt kérdés

2,5 éves a kisfiam.Nem szépítem gyűlölöm a szoptatást.Már attól feláll a szőr a hátamon ha kéri.Azon alszik el ami miatt a fogai is kövesek,törnek.Nem tudok fogyni sem,mint az előző gyerkőcnél sem míg abba nem hagyta a szopit (4 évesen).Megkopaszodok hiába a cseszett drága ilyen-olyan vitamin.Na most jól ki is panaszkodtam magam.A gyógyszer ami felírós gondolom hormon alapú így a hormonzavarom(depo provera hatásaként 🥴) miatt az kilőve.Ami szóba jöhetne azok teák vagy valami tényleg bevált praktika (hideg víz,diófalevél,bekenni minden sz.rral hogy ne kelljen neki /popsitörlővel letörölte/-nem sikerült) ami elapasztja (lehet akár fokozatosan is) a tejet így a fiam talán el is hagyja.Nincs nagyi nincs rokon nincs barát akire rábízhatnám 1-2 hétre de még napra sem sajnos.Apa állandó éjszakás így ez sem jó.Nem alszik külön,tesókkal sem,próbáltuk.

Most hogy ezt így összefoglaltam rájöttem hogy lehetetlen tanácsot kérek 😔 de azért hátha tud valaki valamit...köszi lányok előre is

2021. jún. 14. 14:37
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Eddig 1× kapott cicit reggel.Még éjjel 1×.A melleim még nem feszülnek de a hátam borzasztóan elkezdett fájni kb.dél óta és látszik is hogy van sok tej benne de majdcsak elmúlik pár nap múlva.Kitartok mert valahogy azt hittem könnyű lesz de...sokszor azon kapom magam mikor magamhoz ölelem hogy én is várom a szoptatást 🥴 tiszta hülye vagyok ma már sokkal kevesebb alkalommal kérte a tegnaphoz képest.
2021. jún. 15. 19:24
 12/18 anonim ***** válasza:
Kitartást! Neked is nehéz lesz, hisz nem kevés ideig szoptattad, neked is mindennapjaid része volt, fura is lesz amikor már nem kéri :)
2021. jún. 15. 19:35
 13/18 A kérdező kommentje:
Naponta egyszer cicizik.Az időpont változó.Mostmár csak nagyon ritkán kel fel éjjel és általában vizet kér 🙂 napközben szokott egy alkalommal kérni.Szerintem hamarosan ez is megszűnik.A súlya...1 kg-ot fogyott.De nyugtat a tudat hogy eszik.Változatosan és nem finnyás.Tejem így még mindig van de már nem 'spriccel' hanem csak 1-1 csepp.
2021. júl. 2. 09:15
 14/18 A kérdező kommentje:
3 napja nem cicizik!🙂 Még van nagyon minimálisan tejem illetve azóta fogytam 10 kilót.
2021. júl. 28. 23:12
 15/18 anonim ***** válasza:
Szuper, gratulálok! :)
2021. júl. 28. 23:40
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
Miert kell egy 2,5 éves gyereket szoptatani???? Az enyémek 1 éves koruk után bölcsibe jártak dolgoznom kellett! Szép lett volna ha a szoptatás miatt kellett volna otthon ülnöm gyesen. 2,5 éves meg értelmes gyermek meg kéne érteni hogy nincs cici!!! Brutalis
2023. máj. 30. 15:21
 17/18 anonim válasza:

Na szép is lett volna ha egy fapunci nem szólogat be. Mi köze van bárkinek is, hogy meddig szoptatja a gyerekét? Most akarja abbahagyni és pont. Az, hogy egyeseknek visszakell menniük melózni az a saját bajuk. Lehet a kérdező egy olyan szuper helyzetben van, hogy ő nem kell melózzon és nem azért van otthon mert szoptatnia kell a gyereket!!🤦🏻‍♀️ De amúgyis kinek miköze? Akiben ennyi rosszidulat van az menjen nyomjon még néhány túlórát, hogy csillapodjon!!

Brutális!

2024. febr. 7. 21:35
 18/18 A kérdező kommentje:
Ahogy betöltötte a 3 éves kort és felvették az oviba (mivel a bölcsi akkor még nem üzemelt) azonnal elkezdtem dolgozni és azóta is dolgozom.Már nem GYES-ből tengődök,nem vagyok eltartott.Így visszagondolva és ránézve a ma már 5 éves fiamra csak mosolygok.Milyen sokat tud változni az ember gondolkodásmódja néhány év alatt 🙂
2024. máj. 2. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!