Tej elapasztása hogyan lehetséges?
2,5 éves a kisfiam.Nem szépítem gyűlölöm a szoptatást.Már attól feláll a szőr a hátamon ha kéri.Azon alszik el ami miatt a fogai is kövesek,törnek.Nem tudok fogyni sem,mint az előző gyerkőcnél sem míg abba nem hagyta a szopit (4 évesen).Megkopaszodok hiába a cseszett drága ilyen-olyan vitamin.Na most jól ki is panaszkodtam magam.A gyógyszer ami felírós gondolom hormon alapú így a hormonzavarom(depo provera hatásaként 🥴) miatt az kilőve.Ami szóba jöhetne azok teák vagy valami tényleg bevált praktika (hideg víz,diófalevél,bekenni minden sz.rral hogy ne kelljen neki /popsitörlővel letörölte/-nem sikerült) ami elapasztja (lehet akár fokozatosan is) a tejet így a fiam talán el is hagyja.Nincs nagyi nincs rokon nincs barát akire rábízhatnám 1-2 hétre de még napra sem sajnos.Apa állandó éjszakás így ez sem jó.Nem alszik külön,tesókkal sem,próbáltuk.
Most hogy ezt így összefoglaltam rájöttem hogy lehetetlen tanácsot kérek 😔 de azért hátha tud valaki valamit...köszi lányok előre is
A tej addig termelődik, amíg van rá igény. Ne a tej elapasztásán gondolkodj, hanem azon hogy válaszd le róla a kisfiad. És ha már egyre kevesebbet, vagy már semennyit nem fog szopizni, akkor elapad majd (ilyenkor tudsz majd rásegíteni hideg víz, ilyen-olyan borogatás, de ha feszül, akkor fejni kell megkönnyebbülésig, mert akár be is gyulladhat. Szeribtem 1-2 hét alatt el apad, ezt onnan számolva ha már egyáltalán nem szopizik.)
Amúgy sok olyat olvasok, hogy a gyerek akkor is jár cicire, ha már nincs benne tej. Ez olyanoknál leginkább, akik szoptatás mellett lettek terhesek, és elapadt ez miatt a tej.
Szóval mindenképp a leszoktatásra koncentrálj, ami borzasztó nehéz lesz.
Ne add oda neki. Kész. Semmi (biológiai) szüksége rá 2,5 évesen, max a megszokás. Ihat tejitalt vagy sima tejet este.
Mi a francnak bekenegetni mustárral/paprikával, meg ilyen hülyeségeket kitalálni? NEM. Ezt kell mondani, ennyi... Sírni fog, persze, de semmi baja nem lesz. 2-3 nap után elfogadja, hogy nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!