Tippek, tanácsok tej elapasztásához? Nálatok meddig volt megduzzadva? Leírnátok ki hogy csiálta?
Hiányzik egy fontos infó: meddig szoptattál? Máshogyan kell hozzálátni az elapasztáshoz, ha újszülött babád van, nem szoptatod, esetleg be is lövellt már, dől a tej, tele a melled (ilyenkor nagyon nagy a mellgyulladás veszélye). Vagy pedig már hónapok, akár évek óta szoptatsz, elválasztanád a 16 hónapos gyermeked (csak írtam egy kort).
Te melyik kategória vagy?
Értem. Mennyiszer szopizik még a kicsid? Nekünk anno úgy alakult, hogy már csak éjjel kérte, persze, előtte azért próbáltam fokozatosan egyre kevesebbszer szoptatni. Ilyenkor ha nagyon feszült a mellem, épp csak annyit fejtem le belőle, hogy szűnjön a fájdalom. Egyébként azért inkább az volt jellemző, hogy már csak ritkán feszült, én is másfél évig szoptattam, addigra hozzászokott annyira a mellem, tejem sem volt már olyan sok, tehát nem volt nagyon fájdalmas.
Ha neked nagyon feszül, enyhíts a fájdalmadon, de ne fejj sokat! Masszírozni is jó lehet a fájdalmas pontokon.
Azért még egy jó ideig lesz benne tej, ne lepődj meg!
Csak annyit szabad fejni, hogy ne feszüljön, többet nem. Épp csak annyit, hogy megkönnyebbülj! Én kézzel is tudtam fejni, tehát ha nagyon feszített, kipréseltem néhány cseppet, de a feszülés sem tartott pár napnál tovább. Arra figyelj, hogy fájdalmas csomók, göbök ne keletkezzenek, ha ilyet érzel, azonnal masszírozd! 10 hetes volt a kisfiam, amikor mellgyulladásom volt, annak a fele sem tréfa, kegyetlen volt. Kerüld el!
De normál esetben ennyi szoptatás után azért már nem dől a tej, tehát elvileg nincs már akkora felesleg, amit a kicsid nem szív ki. Így olyan nagyon nem kellene feszülnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!