Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tényleg nem lehet adni a babának?

Tényleg nem lehet adni a babának?

Figyelt kérdés
folyton azt hangsulyozza a védönöm, hogy az ujszülött babának, ha megszülök, nem adhatok neki teát. (mert hogy cumisüvegből kapná.) De szerintem a baba is lehet szomjas nem? most akkor tényleg nem adhatok majd neki inni, mondjuk 2 etetés között? Köszi elöre is a válaszokat, mert nem szeretném elrontani!! 39 hetes kismama
2008. dec. 8. 05:58
 1/8 anonim ***** válasza:
86%

Anyatejes, igény szerint szoptatott babának nincs szüksége más folyadékra. Amikor nem éhes, csak szomjas, akkor csak rövid ideig szopizik, ilyenkor a hígabb, első tejet issza csak, ami oltja a szomját. Ha éhes is, akkor hosszabb ideig szopik, ekkor a zsírosabb, táplálóbb hátsó tejhez is hozzájut, ezzel lakik jól.

Nem kell neki tea, igaza van a védőnődnek, nyugodtan hallgass rá!

2008. dec. 8. 06:13
 2/8 anonim ***** válasza:
36%

Nekem azt mondta a dokim és a védőnőm is, hogy adhatok.Igaz, hogy az anyatejben van folyadék, de

általában javasolják, főleg, ha a lakásban nagyon meleg van (nálunk 27 C). Kell neki a plusz folyadék.

Én adok neki, mert szereti is.

2 étkezés között, ha felébred; vagy pedig evés után.

Sőt a kórházban főleg, ha besárgul kötelező teáztatni a megnövekedett folyadékszükséglet miatt.

Mi a Mecsek baby teét isszuk, ami a pocakjának is jó, mert hasfájós a lelkem.

Ugyhogy nyugodtan adhatsz neki.

2008. dec. 8. 07:57
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyáron a nagy melegben adtam neki két szoptatás között, de most el sem fogadja. A tej a szomját is oltja.
2008. dec. 8. 11:47
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg oltja a tej a szomját és az is igaz,h nem feltétlenül jó, ha cumisüvegezel, mert az zavart okozhat és volt akinél az történt, h utána már nem fogadta el a cicit, hiába csak teát kapott a cumisüvegből.
2008. dec. 8. 13:36
 5/8 anonim ***** válasza:
A védőnőnek és az első válaszolónak van igaza. Ha nem cicivel oltod a szomját, nem fogod stimulálni a tejtermelést, még a tej mennyisége se lesz elég. A sárgaságra adott teás dolgot nem értem, mert a sárgaság megszüntetéséhez széklet kell, nem vizelet, amit a tea csinál. Úgyhogy ne teáztasd. Ha feltétlenül saját megad miatt akarsz valamit csinálni(mert ugye a babának ez nem érdeke) inkább pohárból babavizet itass vele.
2008. dec. 8. 17:21
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Szia! Nekün javasolta a doktornő és a védőnő is. Én adtam, mai napig adom a teát a lányomnak. ( anyatejes )Szerintem adhatsz majd neki nyugodtan!Könnyű szülést, boldog babázást:)
2008. dec. 8. 17:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Csak tejet! Az első 6 hónapban csak ezt! 90%-a víz! A születéskor akkora a gyomra, mint egy mogyoró, nem kell neki más, főleg nem télen. A babát 22 fokban igyekezd tartani. Gyönyörűen fog aludni és makkegészséges lesz a pici. A babatea, meg a gyógyteák telesen feleslegesek. Nincs jobb az anyatejnél. A születés után napokig tart, míg beindul, de az a pici előtej is elég neki. Így alakul ki köztetek mély és szeretetteljes kapcsolat. Attól meg, hogy a doki, meg a védőnő mondja a teát, még nem szentírás. Ha már a kezdetektől büntetni akarod, akkor adj neki teát. Szóval, ha szép, okos, értelmes, kiegyensúlyzott kisbabát szeretnél, akkor csak tejet adj! Ez életre szóló ajándék, és csak te adhatod neki. A mi porontyunk lassan négy hónapos, és két evőkanálnyi vízet leszámítva (születése után adtuk neki pár nappal, de utána soha többet) csak tejet kapott!
2008. dec. 8. 18:32
 8/8 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a válaszokat, természetesen én is csak szoptatni szeretném, ami tényleg a legfontosabb. elsö a baba.
2008. dec. 8. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!