Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mást is ennyit bántottak a...

Mást is ennyit bántottak a szoptatás miatt? Tényleg ennyire taszító dolog ez külső szemlélőknek?

Figyelt kérdés

A problémàm az, hogy anyukám és a legjobb barátnőm is nagyon furcsa megjegyzéseket tesz arra, hogy szoptatok.

A kisbabám koraszülött volt, nagyon sokat aggódtam érte és a kezdetektől fogva kérdés sem fért hozzá, hogy szoptatni szeretném. Bár nagyon hányatottan indult a történetünk mert kórházról kórhâzra jártunk, de a szoptatás szinte mesébe illően működött. Nekem rögtön volt tejem, ő pedig már 2 naposan 70ml-eket szopizott nagyon ügyesen. Ezt csak azért írom le, mert a rengeteg fèlelem és bizonytalanság idejèn a kezdetektől fogva azt éreztem, hogy ez a legjobb módja, hogy megvédjem és megerődítsem a babámat. Mindig nagyon szívesen szoptattam és ez most sincs másképp. Most 4 hónapos a babàm és igény szerint szoptatom, szuperül gyarapszik.

A problémám az, hogy a nem túl mozgalmas életünkben két ember jár hozzánk az anyukám és a baràtnőm. Mindkettejük eléggé iszonyodik a szoptatástól meg alapból sem olyan babázós típusok. Anyukàm rendszeresen tesz olyan megjegyzéseket, hogy

"borzasztóan elveszi a méltóságodat ez az egész"

"azért a férjed előtt ne ülj le így, már olyan a melled mint egy mamókânak"

"Én a helyedben nem húznék ilyen csinos ruhát, képzeld csak el milyen ciki lesz, ha valahol átàzik"

"Te még élvezed is ezt az egészet"

"Elég lesz már (a babának mondta miközben szopott"

"Igazi gyestehén vagy"

"Nem félsz hogy kövér lesz a gyerek, be kene tartanod hogy 4 óránál gyakrabban nem tömöd"

A barátnőm nem mond ilyen durvàkat de ő is többször megjegyezte hogy ez bizarr szerinte. Bár ő szoptatni se látott sose csak tudja.Azt még elmondanám, hogy ez mind az én otthonomban történt, tehát nem én mentem anyukám "orra elé szoptatni"

Szóval ezek a mondatok nagyon bemartak és néha éjszakákon àt zakatolnak a fejemben. Olyan szeretettel szoptatom a babámat és nagyon rossz érzés erre az egészre úgy gondolni hogy ez undorító, meg hogy ez abnormális dolog, hogy én ezt élvezem.

Valószínűleg én is nagyon érzékeny vagyok, raadasul nem sokat segít hogy ők minden társaságom, így csak ilyen visszajelzéseket kapok.

Mást is ennyit bántottak ezért? Ti, hogy kezeltétek az ilyen beszólásokat? Ugye nem hatott ki az ilyen fajta gonoszkodás a szoptatásra nektek?

2021. jún. 10. 08:28
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Anyukád valóban kőbunkó. Barátnőnél még el tudom képzelni hogy neki nincs gyereke(?) és kicsit bizarr, de ha van neki akkor ő is érthetetlen. De anyáddal ritkítsd az együttléteket. Igenis mondd ki: anya, nem értek egyet, ezzel megbántasz nagyon, nem akarom hogy ilyeneket mondj nekem.

Ha erre is tmadással reagál, szinte biztos volt valami traumája veled (pld. nem volt teje, őt is leszólták) amit most rajtad próbál leverni. De ez abnormális, egy felnőtt ember, egy anya, nagymama nem szabadna hogy így viselkedjen!

Nehéz, de keress más társaságot. Akár igény szerint szoptatós csoportokat, új barátnőket, először akár online, aztán majd találkoztok. Rengeteget fogsz számítani a normális, támogató légkör.

2021. jún. 10. 09:00
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Minek az embernek ellenség ha ilyen anyja van...

Ennél még a magány is jobb, én nem is akarnék velük találkozni amíg ilyenek!

2021. jún. 10. 09:04
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Juj. Anyukád nem normális. Gondolom így viselkedik minden más helyzetben is.
2021. jún. 10. 09:04
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Hú, hát le vagyok döbbenve, hogy egy anya így áll hozzá a lányához. Még, ha ő nem is volt az az igazi anyatípus, azért annyi inelligencia lehetne benne, hogy nem tesz rád megjegyzést, főleg, hogy látja neked ez rendben van. Ne foglalkozz semmivel és senkivel! Valahogy engedd el. De az tuti, hogy be nem engedném egyiket sem szoptatás alatt. És még az a férjes megjegyzés is...arra hajt, hogy minden önbizalmad elvegye?!
2021. jún. 10. 09:15
 15/27 anonim ***** válasza:
29%

3 gyereket szültem és szoptattam, a legkisebbet majdnem 2 éves koráig. Olyan sok tejem volt, hogy eladtam az anyatej-begyűjtőnek és boldog voltam, hogy ezt megtehetem. Végtelenül szántam azokat a kismamákat, akik nem szoptattak és a gyerekük lépten-nyomon fertőződött, megbetegedett.

A káráló anyudnak és a barátnődnek nyomatékosan meg kell mondani, hogy neked ez rosszul esik! Ha csak ellene beszélni tudnak, akkor ne jöjjenek!

2021. jún. 10. 09:15
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Biztos be nem jönne hozzám valaki, aki így beszél arról, hogy szoptatok.
2021. jún. 10. 09:21
 17/27 anonim ***** válasza:
86%

"Végtelenül szántam azokat a kismamákat, akik nem szoptattak és a gyerekük lépten-nyomon fertőződött, megbetegedett."

Azért ez oltári nagy marhaság, 15-ös.

2021. jún. 10. 09:21
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Hű, komolyan sajnállak.

Azt mondod, magányos vagy így is, de miért lenne más, ha anyád nem basztatna? Mert így nem vagy magányos? Dehogynem. Biztos nem engedném be, amíg ilyen stílusban nyomul.

2021. jún. 10. 09:33
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére már nem kell elszigetelődni, nyugodtan keress új barátokat, kismama-társaságot, akár a játszótéren is. Olyanokat, akik szeretettel és okosan nevelik a gyermeküket és hasonló nézetet vallanak, mint te.

Anyád és "barátnőd" mérgezők, aláássák az önbizalmadat, naponta megaláznak. Erre vágysz??

Tiltsd ki őket, 1-2 év múlva jöhetnek, HA addig megtanultak viselkedni!

2021. jún. 10. 09:33
 20/27 A kérdező kommentje:

Igen, igazatok van. Ennél talán tényleg jobb egyedül is. A jövőben tervezek elmenni a helyi ringatókörbe meg később babaúszásra is. Talán ott új barátokra lelek🙂

Anyukám tényleg nagyon furcsa. Mindig nagyon kritikus volt velem, bàr az is igaz, hogy sokat segít más dolgokban. A lányomnak nagyon sok ajándékot hoz meg őt rajongva szereti. Engem kevésbé, bár hivatalosan egyáltalán nincs rossz viszonyunk, csak az élet minden területén ilyesmi megjegyzésekkel bombâz.. többször elmondtam neki, hogy megbánt, erre mindig azt mondja, hogy ő csak elmondja a véleményét és senki nem mondta, hogy hallgassak rá. Csak bennem meg valahogy nyomot hagynak ezek a dolgok.

Egyébként azt mondja, hogy ő is szoptatott engem 3hónapig aztán elapadt a teje, azt mondja megtette mert tudta hogy jó nekem, de sose volt oda a dologért. Furcsa ember egyébként az élet minden területén.

2021. jún. 10. 09:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!