Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi ideig fog ez tartani?

Mennyi ideig fog ez tartani?

Figyelt kérdés
Lassan 2 hetes a kislányom, anyatejes, minden szoptatás 1,5-2 óráig tart, de bealszik a cicin, persze ha lerakom akkor kezdődik előrről újra cici. Esténként pedig maraton, tegnap délután 5-től nem lehetett lerakni éjfélig. Néha 10 percekre bealudt és miután fekelt sírás, cuppogás, és csak a cicin nyugszik meg. Nem is lenne baj, de lassan érzem, hogy fizikálisan nem bírom, hogy több órán át rajtam van.
2021. jún. 3. 06:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Együtt alszotok vagy külön?
2021. jún. 3. 07:09
 2/14 anonim ***** válasza:
76%
Az első 1-2 hónap biztos ilyen lesz. Nekem majdnem 3 hónapos kora után lett jobb.
2021. jún. 3. 07:09
 3/14 anonim ***** válasza:
83%
Hú, az eleje nekem is ilyen volt. Most 6 hetesen azért már 20-30 perc alatt végez, csak az esti szopi és altatás tart tovább.
2021. jún. 3. 07:13
 4/14 anonim ***** válasza:
61%

Kitartás, pár hét és jobb lesz! Az első egy hónap biztos hogy ilyen, egy maratoni szoptatás és babusgatás, csak így érzi magát biztonságban a kicsi, hozzá kell szoknia a külvilághoz. Aludj amikor sikerül épp letenned, napközben is mindig, a házimunka most megvár. Nálunk még segített kicsit ha a dereka köré raktam a pólyát, vagy egy takarót, és így szoptattam. Később vette észre ha letettem miután elaludt. Talán mert nem a hideg lepedőre érkezett, hanem már egyből be volt csomagolva, és nem érzékelte annyira a változást.

Illetve miután elaludt, mindig vártam 20 percet a letétellel, ennyi kell hogy mélyen aludjon. Tesztelheted is, ha kicsit megemeled a kezét, és elengeded, ha nem rezzen meg lerakhatod simán. Ha megmoccan még nem alszik eléggé.

3 hónapos korában már simán lerakható volt 5 perc után is.

2021. jún. 3. 07:17
 5/14 anonim ***** válasza:
79%
Ahogy nő a baba egyre ügyesebb és erősebb lesz!Rövidebb idő alatt kiszippantja majd a neki szükséges mennyiséget de most még jogában áll elfáradni és elaludni a cicin hiszen még olyan picike:)Kitartás!
2021. jún. 3. 07:58
 6/14 anonim ***** válasza:
71%
Nálunk ez 3 hónapig tartott 🤷‍♀️
2021. jún. 3. 09:08
 7/14 anonim ***** válasza:
27%
Nálunk sokat segített a hordozás is. Elaludt benne én meg tudtam csinálni a dolgom. Nyilván nem mindent, de többet mintha fogom a gyereket mert ha letesz ébred 🤷
2021. jún. 3. 10:37
 8/14 anonim ***** válasza:
44%
Nekem is ilyen volt, most 3 hónapos, 15-20 perc alatt tele eszi magát, 3-4 óránként éhezik meg :) úgyhogy nyugi, el fog múlni. Azért is hívják gyermekágyas időszaknak, neked is regenerálódnod kell, meg a babának is szoknia kell a kinti világot. Gondolj bele, eddig soha nem használt izmait kell nem is kicsit igénybe vennie. Butaság elvárni szegénytől, hogy azonnal lakmározzon be fél óra alatt, mintha tőled nulla edzettséggel azt várná el valaki, hogy rögtön pihenő nélkül tolj végig egy teljes tabatát. Nyilván nem menne. De bele fog tanulni. Nem tudom, hogy nálam amúgy is “szintet lépett” volna vagy ez segített, de én a 6-7. hét környékén elkezdtem egy kis lefejt tejet hozzápótolni minden etetéshez, hogy lakjon jól és elteljen azért 2 óra 2 etetés között. De ezzel csak nagyon óvatosan, nehogy cumizavaros legyen, de nekem ott szokott rá arra, hogy tele eszi magát és nem kellett fél óránként mellre tenni. Azóta meg simán 4 óra is eltelik nappal, mire újra kér. Úgyhogy pici türelem, ez az időszak erről szól, úgysem tart sokáig, minden más megvár, nézz közben valami sorozatot :)
2021. jún. 3. 12:32
 9/14 anonim ***** válasza:
51%
8 Nem csak a cumizavar játszik. Ha nincs eleget mellen, akkor nem biztos, hogy beáll a kereslet-kinálat. Nem lesz elég a tej
2021. jún. 3. 12:59
 10/14 anonim ***** válasza:
55%
Kösz, hogy szóltál!
2021. jún. 3. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!