Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Éjszaka mindenki szoptat?

Éjszaka mindenki szoptat?

Figyelt kérdés
5 hetes a babám. Nem tudom fog-e változni, de egyélőre nehézkes a szoptatás. Hamar bealszik úgy, hogy nem lakik jól. Így fél óra múlva vagy még korábban kér is még enni. Éjszaka lefejt tejet adok neki emiatt. Ha megeszi az adagját, akkor nem kel fel fél óránként és így tudok én is aludni. Más aki hasonló helyzetben volt szoptatott éjszaka is? Illetve ha főzni szeretnék akkor is lefejt tejet adok neki, hogy legyen időm megcsinálni egy gyors kaját. Viszont sokszor olvastam, hogy más rendel pont emiatt és mindig rendelkezésre áll. Nem jó, hogy így csinálom?
2021. máj. 17. 10:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
77%
Nekem is potolnom kellett az elejetol, de ugyanugy elfogadta a cicit is a cumisuveg melle. Viszont en ejszaka 4 honapig csak szoptattam, vacsorara kapott nagy adag tapszert, addig volt ido feltoltodni a ciciknek, nekem sajna tobb idobe telt, mig eleg tej lett benne. Probaltam igeny szerint szoptatni, fejni, szaporitani csodaszerekkel, volt hogy sikerult is novelni a mennyiseget, de a som fejest nem birtam fizikailag, amikor aludt, azt csinaltam vagy foztem, ettem, de neha valasztanom kellett mikor mit csinaljak. Mikor megjott a menzeszem (3 hos volt) elkezdett elutasito lenni, nyuglodni a cicin. Egy ideig meg probalkoztunk, de a ferjem mar szolt, hogy kezdek idegbeteg lenni es ejszaka sem lakott jol a pici, volt, hogy szoptatas utan felkelt, igy mar ejszaka is tapszert kapott. Viszont orulok, hogy a hozzataplalasig kihuztuk es kapott anyatejet is :) Mindenki mas, kitapasztalod nektek hogy jo es ehhez senkinek semmi koze!
2021. máj. 17. 11:27
 12/16 anonim ***** válasza:
81%

Ahogy neked kényelemes.

Annyi, hogy így nincs mega megfelelő inger a mellednek, mert akkor nem fejed, amikor kéri-fondolom mert azt mondod alszol

Egy idő után nem lesz elég a tejed és ezekben az időpontokban pótolni fogsz.

Nem baj, csak tudd.

Egyébként, akik kizárólag szoptatnak és ébred a gyerekük azok éjjel is szoptatnak.

1 éves elmúlt a fiam 3-szor kel éjjel.

2021. máj. 17. 12:12
 13/16 anonim ***** válasza:
90%
Ha lefejed, az kétszer annyi idő, plusz mint írták, kevesebb inger éri a melled, ezért pótolnod kell, ami szintén plusz macera. Én is csináltam, de sokkal egyszerűbb volt annál a gyereknél, akinél se fejni, se pótolni nem kellett. Hogy melyik baba/kisgyerek mikortól aludja át az éjszakát meg mennyit alszik napközben, az szerintem nem az etetéstől függ.
2021. máj. 17. 12:47
 14/16 anonim ***** válasza:
Úgy tedd, ahogy babának és neked jó :)
2021. máj. 18. 14:21
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem szoptatok éjszaka. 1 hónapos volt kereken, amikor először átaludta az éjszakát, 2 hetes korától kedve csak 1x kelt éjszaka, utána ezt is elhagyta. Nyugodt, kiegyensúlyozott baba. Általában 8-9 órát alszik így egyhuzamban.

Persze ha kérné, akkor szoptatnám.

2021. máj. 20. 11:01
 16/16 anonim ***** válasza:
👋🏻 A babám 3 hónapos koráig szépen egyre többet aludt éjszaka, néha akár 8 órát is. Megkapta a három hónapos oltást és azóta kicserélték. Néha 4-5 alkalommal is felkel szopni. Természetesen az a vége, hogy valamikor hajnalban - esetleg alva - az ágyunkba viszem és velünk alszik, így bármikor szopizhat. Már 5 hónapos és már nagyon fárasztó az állandó éjszakázás. 👋🏻
2021. máj. 20. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!