Tápszer hígítás veszélyes lehet a babára?
Ezek alapján nyilvánvaló, hogy azért sír, mert már kevés neki a mennyiség. Emelni kell az adagját, méghozzá normálisan, előírás szerint, tehát több vízhez több kanál por kell.
Az, hogy most egyszer hígabbra csináltad a tápszert, attól nem lesz baja. De ha rendszeressé teszed, akkor gyakorlatilag éhezteted, hiszen kevesebbet kap, mint amennyire igénye lenne.
Ebben az életkorban ill. ha még csak tápszert kap, akkor szerintem is előírás szerint higíts. (Mondjuk az, ha nem az "előírt" ütemben hízna, egyáltalán nem lenne baj. A gond az lenne, ha a higítás miatt esetleg a szükségesnél kevesebb tápanyaghoz jutna.)
Később, amikor már szilárd táplálékot is eszik, kevésbé lesz ez probléma. Én pl. mindig egy kanállal kevesebb port teszek a 2,5 éves lányom tejitalába, mert amíg előírás szerint csináltam, székrekedése volt. Amióta hígabb, semmi gondunk. (Mondjuk még szoptatom is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!