Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatási tanácsot szeretnék...

Szoptatási tanácsot szeretnék kérni!?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A lányom 13 hónapos, fél éves koráig tudtam szoptatni , de mindig ki kellett egészíteni tápszerrel. Az elején ügyetlen volt, nem találta meg a cicit első pár hétig mellbimbóvédő segítségével szopizott, de úgy tűnt akkoriban is hogy nem a legjobb megoldás és lehet hogy ott már az elején nem indult be rendesen a tejem. A súlya nem gyarapodott amíg nem kapott tápszert. Volt időszak amikor több volt a tejem, de nagyon híg volt és nem lakott vele jól. Most megint terhes vagyok és a második babával szeretném másképp csinálni, és ha úgy adódik csak szoptatni szeretném. Tudnátok tanácsokat adni a legelején hogyan csináljam? Ha kell szoptassam óránként? A másik hogy a lányom sokszor cicin aludt el, és az később altatási próblémákhoz vezetett, ezt is el szeretném kerülni.

Nagyon hálás vagyok előre is a kedves válaszoloknak!

2021. ápr. 7. 21:01
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

9

10 jól írja

Egyébként az eleje mindog hîgabb szomjoltó.. utána jön a zsírosabb

Ha a baba nem hatékony, vagy nem elég ideig szopik, vagy rosszul szopik (fáj, akkor sokkal több munka kell, mert azt jelenti nem megfelelő helyen van a szájpadnál a bimbó), akkor nem jut el az úgynevezett hátsó tejhez, ami zsírosabb.

Fejés azért fél megoldás, mert nem megfefeő a stimuláció, a baba igényei nem jelentkeznek.

Estére pl amiatt van kevesebb tej, mert zsírosabb, mint reggel mondjuk.

Nagyon összetett dolog, ahogy írtuk már.

Azért jó a szoptatási tanácsadó, mert specifikusan azt nézi meg nálatok mi a helyzet.

A technika lehet amiatt is rossz, mert enyhe izomtónusgond van a nyakban szájban.. ezt egy dévènyes kb 2 masszázs alatt rendbeteheti, ha más gond is van persze akkor tovább tart.

Tehát sok tényező játszhat.

Tejserkentő tea annyira minimálisat dob a mennyiségen, hogy alig észrevehető.

De az a langyos folyadék, amit megiszol nagyon hasznos..

2021. ápr. 9. 07:54
 12/12 Nazaret ***** válasza:
31%
Szerintem pedig létezik az, hogy valakinek hígabb a teje! Nekem is volt ilyen a második babánál. Fejhettem akármeddig, csak ilyen jött. A baba nem is fogadta el. Szerintem nem rossz ötlet szoptatás előtt lefejni a híg tejet!Legalább pár napig, hogy inkább a zsírosabb tejet kapja.
2021. ápr. 10. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!