Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatási tanácsot szeretnék...

Szoptatási tanácsot szeretnék kérni!?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A lányom 13 hónapos, fél éves koráig tudtam szoptatni , de mindig ki kellett egészíteni tápszerrel. Az elején ügyetlen volt, nem találta meg a cicit első pár hétig mellbimbóvédő segítségével szopizott, de úgy tűnt akkoriban is hogy nem a legjobb megoldás és lehet hogy ott már az elején nem indult be rendesen a tejem. A súlya nem gyarapodott amíg nem kapott tápszert. Volt időszak amikor több volt a tejem, de nagyon híg volt és nem lakott vele jól. Most megint terhes vagyok és a második babával szeretném másképp csinálni, és ha úgy adódik csak szoptatni szeretném. Tudnátok tanácsokat adni a legelején hogyan csináljam? Ha kell szoptassam óránként? A másik hogy a lányom sokszor cicin aludt el, és az később altatási próblémákhoz vezetett, ezt is el szeretném kerülni.

Nagyon hálás vagyok előre is a kedves válaszoloknak!

2021. ápr. 7. 21:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%

Nekem 2 gyerkőc szopizott már sikeresen.

Először is ,olyan nincs hogy híg a tej és nem lakik jól vele. Olyan van, hogy csak a szoptatás első fázisában lévő higabb, szomjazó tejet szívja ki,nem jut el a laktatóbb, zsírosabb hátsó tejig.

Ahhoz ,hogy rendesen beinduljon a tej rengeteget kell szoptatni. Az első pár napban szinte egész nap cicin volt mindkettő, főleg a fiam. Szinte mire abbahagyta, kezdte előről. Szopizott 45 percet, bólintott 20 percet és újra cici. Az első 2 hét kb így ment ki. Szépen be is indult a tejem. Aztán a szopiidő rövidült szép lassan, az évesek közt eltelt idő pedig nőtt.

Eleinte nem tudod kivédeni, hogy cicin elaludjon, hiszen szinte csak eszik és alszik egy újszülött. A szopásban pedig rettentően elfáradtak eleinte. Aztán ahogy nő, úgy már kevésbé.

Ha szoptatni akarod , akkor ha éhes ne a tápszerért nyúlj,hanem rengeteget szoptasd. A legjobb tejszaporító maga a baba.

2021. ápr. 7. 21:55
 2/12 anonim ***** válasza:
64%
Szomjazó= szomjoltó
2021. ápr. 7. 21:55
 3/12 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem fontos a jó technika, tehát figyeld, h.jól kapja-e be a bimbót. Ha nem, igazítsd oda. A bimbóvédő is jó szerintem pl.sebes mellbimbó esetén is. A szoptatási pozíciókat is érdemes próbálgatni (pl.nekem a bölcső tartás vált be). Kezdetben rakd gyakran cicire szerintem. Legyen mindig egy adott hely, ahol szoptatod (nekem az bevált, h.nem random helyeken szoptattam a lakásban, így a babám 9hónaposan már tudja, h szoptatás jön.)
2021. ápr. 7. 22:00
 4/12 anonim ***** válasza:
52%

#3as vagyok

Kézi mellszívó nekem még jól jött szaporításra+sok folyadék, malátaital, őszibaracklé.

2021. ápr. 7. 22:12
 5/12 anonim ***** válasza:
90%

Van egy nagyon jó Facebook csoport, kizárólag SZAKEMBEREK válaszolnak. Nekem ez a csoport mentette meg a szoptatást.

Szoptatási tanácsadás kerdezz-felelek a neve.

Gratulálok a kisbabahoz! (:

2021. ápr. 7. 22:19
 6/12 anonim ***** válasza:
51%

Szoptatási tanácsadás kérdezz felelek csoport és szoptatási tanácsadó szerintem a megoldás

Nagyon nehéz általánosságban válaszolni.

Híg tej—> ilyen nincs.

Bimbóvédő... ez egy gyilkos találmány, szerintem ( mert használtam első babával) ez melegágya annak, hogy az ember feladja.

Ha fáj a szoptatás, akkor azzal is fáj.. ha sebes a mell, akkor a helytelen mellretétel miatt van.

Nagyon kevés baba ügyes azonnal, főleg, hogy olyan pici a szájuk még.

Nagyon sajnálom, hogy elsőre nem kaptad meg a megfelelő támogatást, segítséget, pedig a legfontosabb meg volt, az akarat.

Jól teszed, hogy előre tájékozódsz.

Cicin alvás:

Eleinte normális, hogy bekómálnak.

Amikor x időt szoptattam őket és már csak aludtak és néha odacuppogottak én mindig letettem őket az ágyukba.

Persze kell a komfortcici, de nem ennyi..

Eleinte ( kórházban) minimum 2 óránként szoptattam, minimum, volt, hogy hamarabb. Mind2 mellen 10-15 percet. Amikor velövellt, akkor váltott mellre áltam át, csak ha muszaj volt, akkor tettetm a másikra is

Otthonra szépen beállt, nem kellett fejni sem.

Első babával viszont a kórházban be sem lövellt

25. Órában került mellre, mert senki nem segített.. megböködtek hog azzal a mellel nem fog menni..

Kaptam bimbóvédőt.

Volt mellgyulladásom, a gyereknek később cumizavara.. sorolhatnám.

Amit megtanultam, hogy ha kell 50-szer veszed le a babát a melledről egy szoptatás alatt, és teszed vissza, ha kell.. amig meg nem tanuljátok, mert a szoptatás nem fáj.

2021. ápr. 7. 23:13
 7/12 anonim ***** válasza:
5-6, azt a csoportot ajánlottam az első kommentben (csak annyit írtam) és törölték a hozzászólásolt...
2021. ápr. 8. 06:59
 8/12 petra.kathleen ***** válasza:
100%

A nagyobbikat én sem tudtam szoptatni rendesen, a kicsit viszont 15 hónapos koráig :) Nálam két fontos változtatás történt:

1. Helyes mellretétel

2. Tényleg igény szerinti szoptatás

Fogalmam sincs, "hány óránként" szoptattam, hiába kérdezték, nem néztem, ha kérte, akkor kapott.

2021. ápr. 8. 08:47
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, nem is gondoltam volna hogy ennyien írni fogtok! Sok hasznos dolgot megtudtam most tőletek, és mondhatom hogy "okosabb" lettem.

Lányomnál én az első hónapban egyáltalán nem nyúltam a tápszerhez, mindig csak mellre tettem igaz lehet nem olyan sűrűn mint kellett volna, és a vége az lett hogy a gyerekorvos mondta nincs tovább, kell hogy kapjon tápszert. ☹️

A vízes tej = tejserkentő teákat ittam és attól bedurrant a mellem, de nem lakott jól vele a lányom. Volt hogy kiszívtam mellszívóval és átlatszó lötty jött ki, nem a sárgás tej.

Nagyon hálás vagyok hogy válaszoltatok!

2021. ápr. 8. 09:17
 10/12 petra.kathleen ***** válasza:

Fejésnél elofordulhat, hogy hígabb, mint amikor a baba szívja. Az anyatej olyan, hogy a minősége egy szoptatás alkalmával is változik, folyamatosan termelődik és "reagál" a babára.

De ha sok kérdésed van, vagy bizonytalan vagy, akár már most felkereshetsz egy szoptatási tanácsadót, biztosan fog tudni segíteni.

2021. ápr. 9. 07:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!