Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Terhességem előtt dohányoztam,...

Terhességem előtt dohányoztam, alatta egyáltalán nem. Amióta megszületett a kisfiam napi 1-2 szálat elszívok. Mennyire ártok neki ezzel, mert szoptatom?

Figyelt kérdés
2008. dec. 5. 11:14
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Sztem nagyon,szoptatás alatt a cigiben lévő káros anyagok,a gyógyszerek,a diéta miatt felszabaduló méreganyagok mind átmennek a tejbe.Te meginnád ezt a tejet???????Én a terh előtt napi 2 dobozzal is elszívtam,de amikor poz lett a teszt letettem.Már nem szoptatok több,mint 1/2 éve,de nem szoktam vissza.A lakásban mellette nem szívnám el,emiatt pedig nem hagynám egyedül idebent.1 bagós hiába mos kezet,fogat,akkor is bagószagú.Én nem tudnék így a gyerekemhez érni.Ráadásul a havi cigi árát inkább rá költöm.Nem bántalak csak gondold ezt végig. Még valami: a párom apja a szülés előtt halt meg,nem várta meg első unokáját.Már hónapokkal előtte nagyon rosszul volt,a boncolás után derült ki áttétes tüdőrákja volt(hosszú évekig cigizett).Én akkor megfogadtam az én gyerekemenk nem kell ilyen dolgot átélnie az én gyengeségem miatt. Melyikre jobb ránézni: 1 szál cigire vagy a kisbabádra,aki akarata ellenére kapja a káros dolgokat.
2008. dec. 5. 11:26
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudsz leszokni inkább adj neki tápot. Sokat ártasz a picinek. De te tudod...ebbe nem lehet beleszólni.
2008. dec. 5. 12:56
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az őszinte válaszaitokat! Teljesen igazatok van, ha 9 hónapig eszembe sem jutott, akkor most sem lehetek ilyen gyenge. Soha többet nem gyújtok rá!
2008. dec. 5. 13:43
 4/6 anonim ***** válasza:
A 2.válaszoló vagyok! Kitartást kivánok és jó babázást! :-)
2008. dec. 5. 21:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én igen erős dohányos voltam indaddig, míg meg nem fogant a kislányom.

Azonnal letettem a cigit, szerencsére nem is kívántam egész terhesség alatt.

Szülés után pár 3 hónappal el-elszívtam egy-egy szálat, óriási lelkiismeretfurdalással. Harcolt bennem a cigi iránti vágy és az, hogy a legjobbat adhassam a gyermekemnek, az egészséges anyatejcit.

Végül úgy döntöttem, hogy első a gyermekem. Soha többet nem gyújtottam rá.

2008. dec. 5. 23:07
 6/6 anonim ***** válasza:

Minden mereganyag atmegy az anyatejbe. Most gondold vegig, hogy azt a tiszta kis artatlan gyermeket akarata ellenere a sajat anyja mergezi. Ennel szornyubb nincs is. Szerintem sokkal erosebb vagy a cigi utani vagynal es le fogod gyozni. Amugy azok a babak akikek a szulei dohanyoztak, nagyo valoszinusseggel ok is cigisek lesznek. Es ugye ezt nem akarod neki?

Sok erot neked!

2008. dec. 6. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!