Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szegedi Anyukák! Szülés után...

Szegedi Anyukák! Szülés után egyből (szó szerint egyből) mellre teszik a Kicsiket? Vagy csak a kórteremben? Hogy van ez itt általában?

Figyelt kérdés
2010. aug. 18. 23:55
 1/10 anonim ***** válasza:

Hát én altatásos császárral szültem a klinikán 13-kor. 17.30-kor kaptam meg mellre tenni. Borzalom volt kibírni, hogy még csak nem is láthattam, hallhattam addig.

Ha császáros vagy (epidurális) vagy simán szülsz, kérheted, hogy egyből mellre tegyék. De ekkor is el kell előtte látniuk a babát és van, hogy meg is fürdetik.

A kórteremben szoptatáshoz kérhetsz nővéri segítséget, de nagyon sok feladata van a napi 6 szoptatási időpontban (félórában) a nővéreknek, volt, hogy nem kaptam segítséget.

Hányadik hétben vagy, ha nem haragszol?

2010. aug. 20. 10:57
 2/10 anonim ***** válasza:
Én ugyan nem Szegeden szültem, de hagyományosan szültem, babát ellátták ( köldöksebet bekötötték, megmérték, megmosdatták, felöltöztették ), ezidő alatt megszületett a lepény, és miközben a gátat varrták, a babámat már cicre is lehetett tenni ott a szülőszobán. A csecsemősnővér aki érkezett az osztályról a szüléshez nagyon kedves volt és nagyon segítőkész. Azután 2 órát feküdtem a szülőszobán, újabb 2 órát a kórteremben, és utána már láthattam a fiamat, mert hozták szoptatásra. Aznap még nem, de másnap már velem volt éjjel-nappal kinnt a kórteremben, így igény szerint szoptattam. Aztán otthon már minden jól ment, gyakorlottak és öszeszokottak voltunk, 22 hós koráig szotattam.
2010. aug. 20. 20:30
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

33.hétben vagyok, van még időm:) csak nagyon- nagyon kÍváncsi vagyok, mi hogyan működik.

2010. aug. 22. 21:07
 4/10 A kérdező kommentje:
Azóta, ugye 36- ot betöltöttem és most még kiváncsibb vagyok:)
2010. szept. 18. 14:03
 5/10 anonim ***** válasza:
Én sajnos császárral szültem,epidurális érzéstelenítésben,reggel kilenckor,és aznap,bár háromszor kihozták a babámat megnézni,nem engedték,hogy megpróbáljam szoptatni,pedig kértem. Azt mondták,ráér másnap. Nem tudom,ez volt-e az oka,de a tejem sajna nem indult meg egyáltalán,nem is tudtam szoptatni a babámat. Most újra babát várok,remélem máshogy alakul majd.
2010. szept. 18. 14:07
 6/10 anonim ***** válasza:

szia

én szegeden szültem, nem császárral.

a babát egyből rád teszik, de ilyenkor még nem szoptatod.

elviszik, fürdetik, öltöztetik stb, és kb. fél óra múlva visszahozzák, és akkor lehet szoptatni próbálkozni.

2010. szept. 18. 14:51
 7/10 anonim ***** válasza:
Császárnál magadnak kell akarnod, kérned és csinálnod a szoptatást, még ha fáj is a seb. Segítséget persze kapsz, de ha kéred. Ha kihozzák a babát fél 6, 9, 12, 15, 18 és 21 órakor hozzák fél órára, minden alkalommal tedd mellre és szoptasd, próbálkozz! Ha alszik a baba, ébreszgesd. Kérd, hogy ne adjanak neki tápszert, vizet..., ha nem muszáj, inkább szoptatod még a köztes időben is. Itt könnyebb azoknak a mamáknak, akik egyből rooming-in szobába kerülhetnek és nem császárosok vagy nem sárga a babájuk.
2010. szept. 18. 16:50
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigieket:)!
2010. szept. 18. 23:44
 9/10 anonim ***** válasza:
Azért gondolom, ha érzéstelenítés vagy altatás történik, nem ajánlatos azonnal szoptatni a babát.
2010. szept. 19. 09:01
 10/10 anonim ***** válasza:
természetes úton szültem, igaz nem szegeden, de szülés után kb. egy órával kaptam vissza a babámat még a szülőszobán, azonnal mellre tettem és már szopizott is! Utána megint elvitték a babát és egy órát még maradnom kellett a szülőszobában, utána átvittek a kórterembe pihentem egy kicsit és már hozták is a babámat és egész nap velem volt. Éjszakára elvitték, de kértem, hogy ha felébred hozzák vissza hogy szoptassam meg és ne teáztassák. 23 hónapos koráig szopiztattam! Sok sikert kívánok neked és bízz magadban!
2010. szept. 19. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!