A terhességem alatt tehetek azért valamit, hogy nagyobb legyen az esélyem a szoptatásra?
Fizikailag nem tudsz tenni előre semmit.
De sokat tudsz tenni azzal, ha felkészülsz, elmész egy felkészítő tanfolyamra. Olvasgathatsz is a témában.
Könyv: Szoptatás női művészete, Gumberger-Hormann: Szoptatás
Telefonra letölthető e-könyv: Szoptatás - tények és tévhitek
Az is sokat számít, ha előre felkeresed, ki a környékeden elérhető ibclc szoptatási tanácsadó, akit már az első felmerülő problémánál megkereshetsz.
A szoptatás sikere nem függ a felmenők vagy rokonok sikerétől. Viszont sok múlik a felkészülésen és a támogatáson.
Érdemes olvasgatni a témában, kérdezni barátnőktől.
Mást a terhesség alatt nem nagyon tehetsz.
Nekem császárom volt és riogattak, h.nehezen lesz tejem. Szerencsére nem így lett. Lehet nincs összefüggés, de a műtét után megittam több liter barack meg almalevet. Ezt a tanácsot kaptam a nővérektől. Lett energiám és a folyadékpótlás is rendben volt. Valamint lehet a tejtermelésnek ez jót is tett.
Nekem nehezen ment eloszor a szoptatás, mert nem voltam eléggé felkészült, nem olvastam utána a dolgoknak. Valamiért azt hittem, hogy a szoptatás mindenkinek megy, mint a karikacsapás. Hát mi extra lehet benne? A baba bekapja a cicit, szívja és minden szuper.
Azért ez nem ilyen egyszerű, utólag már belátom. Szóval én is csak azt mondom, hogy olvasgass minél többet és kérdezgess szoptató anyukákat a témáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!