Üvölt a kezemben szoptatáskor, szeretnék neki tápszert is adni a tej mellé, hogy kéne?
Szia!
Nálunk a hasfájás (kólika) okozta ezt a problémát. Ami bevált ahogy sírni kezdett amikor a szopi párnára tettem, egyből magamra kötöttem kendőben (Cabboo hordozó félig előre befűzött praktikus hordozó de kendő anyagú) és mentünk sétálni,megnyugodott 15 perc hasfájós görcsös sírás után,aludt benne kb egy órát, hazavittem ahogy ébredezett és már tudott szopizni. Ezt kb napközben 2-3 óránként csináltuk, két hónapig tartott 2-4 hós kora között,kemény időszak volt. Másik módszer pl este szorosan plüss takaróba bepólyáltam mellé feküdtem és szopizott. Ha semmi nem segített akkor ez a kettő és mellette fehér zajt játszottunk le Youtube-ról. Nálunk tápszeres pótlás is volt cumisüvegből, de a cumisüveget elutasította, tápszert is, így utána maradt a szopizás és a hozzátáplálás.
Könnyebbnek tűnhet most még a tápszer, de hidd el nem az, éjszaka felkelni, melegíteni, hűteni a vizet stb, míg szopinál csak mellre teszed és meg sem ébred teljesen. És ami a legfontosabb valószínű hogy segíthetsz a szoptatással az immunrendszerének, de ha nem akkor is egyszerűbb mint tápszert készítgetni, állandóan mosogatni,sterilezni stb.
Elmész orvoshoz, felírja neked a megfelelőt, kiváltod a patikában, a hátulján lévő utasítás szerint mindig frissen elkészíted az adgaját, a cumisüvegeket mindig elmosod mosogatoszeres meleg vízben, 6 hónapos korig minimum sterilizálod, ajánlom a mikrós sterilizálót, mert az 3 perc.
A kész tápszert ha nem issza meg max 2 órán belül fel kell használni, amugy kuka, újra ne hűtsd be.
Amennyi kg a gyerek annyiszor 120-150 ml, 6 hónapos kora után 100ml×kg.
Szóval ha 650p gr akkor 6.5*120 az 780 ml naponta minimum. Ezt oszd el annyival ahányszor eszik, általában ez 7-8 alkalom. 8 alkalommal szamolva az kb 100 ml ett
Etetésenként minimum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!