Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Üvölt a kezemben szoptatáskor,...

Üvölt a kezemben szoptatáskor, szeretnék neki tápszert is adni a tej mellé, hogy kéne?

Figyelt kérdés
Mennyit? Max egy nap hányszor? Köszönök minden segítséget:) Már lelkileg nagyon kimeritő az egész. 4 hónapos. A súlya rendben van.
2021. febr. 5. 13:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
85%
Beszélj gyerekorvossal, hogy milyen tápszert ajánl. Receptre felírva nem sokkal, de olcsóbb. Magadtól csak úgy ne kezdj el tápszerezni.
2021. febr. 5. 13:42
 12/16 anonim ***** válasza:
29%

Szia!

Nálunk a hasfájás (kólika) okozta ezt a problémát. Ami bevált ahogy sírni kezdett amikor a szopi párnára tettem, egyből magamra kötöttem kendőben (Cabboo hordozó félig előre befűzött praktikus hordozó de kendő anyagú) és mentünk sétálni,megnyugodott 15 perc hasfájós görcsös sírás után,aludt benne kb egy órát, hazavittem ahogy ébredezett és már tudott szopizni. Ezt kb napközben 2-3 óránként csináltuk, két hónapig tartott 2-4 hós kora között,kemény időszak volt. Másik módszer pl este szorosan plüss takaróba bepólyáltam mellé feküdtem és szopizott. Ha semmi nem segített akkor ez a kettő és mellette fehér zajt játszottunk le Youtube-ról. Nálunk tápszeres pótlás is volt cumisüvegből, de a cumisüveget elutasította, tápszert is, így utána maradt a szopizás és a hozzátáplálás.

Könnyebbnek tűnhet most még a tápszer, de hidd el nem az, éjszaka felkelni, melegíteni, hűteni a vizet stb, míg szopinál csak mellre teszed és meg sem ébred teljesen. És ami a legfontosabb valószínű hogy segíthetsz a szoptatással az immunrendszerének, de ha nem akkor is egyszerűbb mint tápszert készítgetni, állandóan mosogatni,sterilezni stb.

2021. febr. 5. 13:54
 13/16 anonim ***** válasza:
65%

Elmész orvoshoz, felírja neked a megfelelőt, kiváltod a patikában, a hátulján lévő utasítás szerint mindig frissen elkészíted az adgaját, a cumisüvegeket mindig elmosod mosogatoszeres meleg vízben, 6 hónapos korig minimum sterilizálod, ajánlom a mikrós sterilizálót, mert az 3 perc.

A kész tápszert ha nem issza meg max 2 órán belül fel kell használni, amugy kuka, újra ne hűtsd be.

Amennyi kg a gyerek annyiszor 120-150 ml, 6 hónapos kora után 100ml×kg.

Szóval ha 650p gr akkor 6.5*120 az 780 ml naponta minimum. Ezt oszd el annyival ahányszor eszik, általában ez 7-8 alkalom. 8 alkalommal szamolva az kb 100 ml ett

Etetésenként minimum.

2021. febr. 5. 13:55
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Testsúly kg-kent 150 gr kell neki/ nap ezt osztod az étkezések számával. Orvos felírja. Valószínű valamelyik HA tápszert fogja mert meg 6 hónap alatti. Lehet hogy sírni fog, lehet hogy nem, ezt előre nem lehet tudni. Az én fiam simán elfogadta a cumit. Ha az ínye faj etetes előtt kend be dentinoxszal. Az azonnal erzesteleniti.
2021. febr. 5. 14:26
 15/16 anonim ***** válasza:
50%
Ja amúgy nem muszáj felíratni ha most veszel egyet utána azt fogja felírni. Akkora hűhót csinálnak ebből páran, de hidd el az orvos is hasra csap és ír egyet. Amelyik Beba parti azt fog írni amelyik meg Milumil parti azt fog. Annyi, hogy szinte biztosan HA táp lesz. Nincsen köztük úgy különbség. Hogy valamelyik bejön e a gyereknek, azt meg ránézésre az orvos sem látja. Beba supreme HA nagyon jó tápszer, csak marha drága. Felírva is. De nekünk az jött be végül.
2021. febr. 5. 14:30
 16/16 anonim ***** válasza:
71%
Ha nem akarod szoptatni, persze vegyél neki tápszert, nem kell hozzá engedély és minden rá van írva a dobozra. De mint írták, az okot kellene inkább kivizsgálni, mert lehet, hogy a tápszer pl. egy hasfájósságon csak rontani fog.
2021. febr. 5. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!