Ha szoptatás közben telefonozok, lehet valami vaja a
babának? kb 20-30 centire van a fejétől.
11/20 A kérdező kommentje:
meg amúgy annyit a példamutatásról, hogy egy kisbaba még nem tudja értékelni ha az anyja könyvet olvas, mint ahogy azt sem tudja megítélni, hogy a túl sok telefonozás rossz szokás.
Jaj persze.. Egy nap 100x kezdj olvasni, hol 40 percig hol 4 percig, de élvezetes lenne! :D
Anyuka ki ne kapcsoljon percekre egy egyszerű telefonozással.. Tessék hamlettet olvasni azonnal. 🤦♀️
Dehogyis lesz baj, azt csinald ami neked kényelmes.
2021. jan. 31. 15:33
11 na de ilyen szempontból miért is rossz? Vagy mi a rossz? Ha valaki minden szabadidejében papír könyvet olvas az példaértékű, ha telefonon teszi ugyanezt akkor söpredék? Vagy ha ponyvát olvas akkor menjen a fenébe, ha Eszterhazyt akkor ok? Hol a határ, amikor rendben van, hogy valami a kezedben van és honnan nem ok? Ha kirándulás helyett könyvet olvasol az rendben van, de ha kirándulás helyett telefont nézel bármilyen okból az gáz? Én nagyon nagy könyvmoly voltam világ életemben és azért is cseréltem le a technikára a könyvet, mert már nem tudok több könyvet eltenni, nincs helyem hozzá. Nyilván aki bele akar kötni valamibe, az bele fog. De maga a telefon mint eszköz, nem tesz kárt a bababan. Csak ha a fejere ejted 😂
2021. jan. 31. 15:34
Én az egyetemi jegyzeteket, tételeket, könyveket olvasok szoptatás közben telefonon már 1,5 éve rendszeresen, időnként meg játszom. Szerintem sem lesz baja. A papír lapozgatást próbáltam, zavarta a Kislányom, így többször kellett lefotózni a papírokat hogy el tudjam olvasni a telefonomon. Kíváncsi lennék rá ki tud könyvet lapozgatni szoptatás közben.
2021. jan. 31. 22:45
15/20 anonim válasza:
A babának nem, de az anyukának már van! Én sem a morális részére gondoltam!
2021. febr. 1. 04:29
Nem az a lényeg, mit olvas, hanem durva ez a függés, hogy már a szoptatást sem bírja ki valaki telefonozás nélkül...
2021. febr. 1. 06:48
Hát a szoptatás az első hetekben kétóránként egy óra is lehet, szóval a plafont nézni ennyit nem túl érdekes.
2021. febr. 1. 07:16
18/20 A kérdező kommentje:
Amúgy a kérdésben nem szerepelt az, hogy milyen időközönként csinálom ezt, de úgy látszik, nektek mindegy is, csak ítélkezhessetek 😄
19/20 zsolt0638 válasza:
Ha ráejted a fejére sírni fog.
2021. febr. 7. 15:21
1-esnek: gondolom van otthon többféle szandál-zokni szetted és havonta frissen mosod a hajad...
Megpróbálok érdemi választ adni a kérdésre. A telefon használata önmagában nem okoz problémát. Az ún. elektroszmog / káros kisugárzás az adatforgalom párhuzamában változik.
Tehát: ha olvasol rajta, nincs adatforgalom - amennyiben letöltött dokumentumokról, Word, PDF stb., vagy fotókról teszed. Ha netezel - pl. SMS, Viber, WhatsApp, Signal, vagy böngésző - akkor minimális az adatforgalom. Ha telefonálsz, akkor lényegesen nagyobb.
Ettől függetlenül egy korábbi hozzászólónak igaza van: egyelőre nem egyértelműen bizonyított, hogy káros.
2021. febr. 12. 05:31
Kapcsolódó kérdések: