Van itt olyan, aki nem szoptatott, miért nem és hogyan oldotta meg, hogy már a kórházban se kelljen?
Nem ítélkezni szeretnék. Nem kell részletekbemenően leírni, elég csak röviden, hogy miért nem, és hogy környezet hogyan fogadta.
Köszönöm a válaszokat.
A kórházban nem foglalkoztak vele, kértem tápszert, és ennyi.
A környezet, aki ilyenkor a tápszert kiadó patikustol az anyóson át a szomszéd neniig ugye mindenki, mert a "van tej?" kérdés többször elhangzik mint a "hogy vagy?" vagy a "Kisfiú vagy kislány?": mindenki sajnálkozott, vagy mondta, hogy nem baj, az is jó neki (a tápszer). Mindenkinek egyértelmű volt, hogy biztos nem sikerült, én meg nem mondtam hogy saját döntés.
(Mielőtt gyerekem született sose gondoltam hogy ennyire izgatja az embereket az hogy szoptatnak e egy csecsemőt:D)
Az első gyerekkel minden lófüttyöt ettem ittam csináltam már az őrület határán voltam. Mikor adtam neki tápszert és elfogadtam hogy ez nekünk nem megy mivel szinte tejem se volt és átaludta az éjszakákat és megnyugodott mert nem volt éhes.
Ekkor eldöntöttem hogy a másodikkal megpróbálom, a kolosztrumot megkapta de vele sem ment így már a kórházban kértem tápszert. Itthon már nem is erőlködtem.
A környezetemben azokon szoktam a legjobbat röhögni akik óbégatnak és sajnálkoznak hogy nincs tejem erre a végen benyögik hogy ja az ő gyerekük is tápszeres volt...
rokonnak, aki nem látja, mikor eteted, kell mondani, persze, mariska néni, szopizik!
Ha meg anyós szólna bele akkor meg azt mondod csak kiegészítésnek kapja orvosi javaslatra napi 1x, és hát pont azt látta a kedves mama.
Én se szoptattam, nem is akartam, persze megpróbáltuk, még fejtem is, de ilyen 10-20ml lett két mellből, kb 1 hét után untam meg. Semmi baja nem lett, egy kezemen meg tudom számolni, hányszor volt beteg (5 éves lesz, bölcsit ovit lazán vette)
Köszönöm! Sokat segítettetek! :)
"rokonnak, aki nem látja, mikor eteted, kell mondani, persze, mariska néni, szopizik!" Amúgy tényleg, sokkal könnyebb rábólintani ráhagyni, mint aztán évekig nyelni, ha esetleg nem sikerülne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!