Nagyon hasfájós az 1hónapos babám, védőnőm szerint még csak teát se adhatok neki, de akkor mivel tudnám csökkenteni a szenvedését?
Először is nézd meg, hogy nem szívja-e nagyon a levegőt is a cici mellett. Ha igen, próbáld más pozícióban szoptatni, hátha akkor jobban be tudja kapni a bimbót és jobb lesz a vákuum. Ha ezzel nincs gond, akkor próbáld etetés közben többször megböfiztetni, majd visszatenni cicire.
Sokat segíthet a tornáztatás is, finoman mozgas a lábacskáit, told a pocija felé, masszírozd a hátát, símogasd a hasiját.
Figyelj arra, te mit eszel. Lehet, hogy azért hasfájós, mert te olyasmit eszel, amit nem szabadna. Vannak babák, akiket nem zavar, mit eszik anya, de vannak, akik sokat szenvednek emiatt. Kerüld a puffasztó ételeket, ne egyél k betűs zöldségfélét, apró magvas gyümölcsöt és lehet, hogy a tejtermékekről is le kell mondani egy időre.
Vígasztaljon, hogy 3 hónapos kora után valószínűleg megszűnnek ezek a gondok.
Ja, azt nem tudom, igény szerint szoptatod-e, vagy rendszeres időközökben, de az igény szerinti szopi sokat segíthet. Ne is várd meg, amíg nagyon megéhezik, tedd mellre akár óránként. Ugyanis ha nyugodtabban szopizik, mert nem túl éhes, akkor sokkal kevésbé valószínű, hogy levegőt nyel.
Minden jót nektek és kitartást!
Köszi a válaszokat.Szinte már mindent kipróbálta...az igény szerinti szopitól is fájt a poci,mert akkor meg az előző keveredett a frissel,amúgy ha eszik akkor szinte nem is viseli el ha a hasához ,lábához nyúlok-ellöki a kezem.Próbáltam már ülve,fekve..szoptatni,de az az igazság,hogy pár perc után bealszik és nem tudom sehogyse fölkelteni :-(
Az igaz,hogy mostanában több tejterméket fogyasztok-de hát az meg kell a tejtermeléshez-nem?!Tipikusan az a helyzet mikor semmi se jó.Ma jön a védőnő-remélem mond valami okosat,használhatót-és kicsit nyugodtabb napok következnek majd.
Amúgy mecsek,és kamilla teám is van itthon-mennyi a max amit ihat és szopi előtt vagy után?
szia!
az én anyósom azt mondta hogy igyak sok tejet, hogy legyen minél több tejem. Szóval! a babám hasa nagyon érzékeny volt rá. Tejet nem iszom, csak rengeteg folyadékot ami nem szénsavas és nem rostos mert nálunk a rostosat is megérzi. Ettem köménymag levest, attól is csak jobban fájt a hasikája.Minden baba más, de nekünk az infacol is jó volt egy darabig. Most már csak a Gripe Water használ. Most már elmúlt 3 hónapos de mi még nem nőttük ki:( Tornáztasd sokat!
kitartás!:)
13 hetes babó anyuja
az utolsó válaszadónak:
de iszom laktoherb teát napi 4-5 pohárral.Tehát lemondok a tejtermékekről,a rostosról a K betűsekről....de akkor mit egyek?!És még egy kérdés: ha én csokit eszem és szorulásom van tőle-ettől lehet a bébynek is ?
Szia! Amit te eszel iszol, mindent megkap a baba. Ha neked fáj a hasad valamelyik ételtől, valószínű neki is fog. Kerüld a sok édességet, a puffasztó ételeket, és ha lehet, tejet ne igyál. A szoptatós teától az én lányom hasa is nagyon fájt, átálltam a teáról a homeopatias bogyóra, attól több is tejci, és nem szenved a lányom. Egyél sok müzlit, magos kiflit, kölest, csírákat. Mind tejtermelő, rostos, és nagyon könnyen emészthető. Sok csirke pulyka, és hal ami jó fehérje helyettesítő, és egészséges! Na meg a rizs! Remélem tudtam segíteni.
Üdv. Egy 5 gyermekes anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!