Rossz anya vagyok, ha leválasztom a babát, amikor még van tejem?
Baj, ha másfél évesnél tovább nem szoptatom egyáltalán?
Megyek vissza dolgozni, mire másfél éves lesz.
Köszönöm.
Csak mert úgy tudom, meg a környezetemben is sokan 3 évesig szoptatnak.
Dehogy vagy, van, aki mar ennel elobb elvalasztja. Az engyerekem 1 eves, de mar gondolkoztamenis rajta. A WHO minimum 2 eves kort javasol, illetve, ha van tejfeherje-erzekenyseg, akkor is jobb, mint a tapszerrel kiserletezni, ezert nalunk marad, meg most a covid miatt is javasoljak, mert amilyen betegseggel talalkozik az anya szervezete, rogton immunanyagok termelodnek, es ez atmegy a tejbe. En is fogok dolgozni, ha elvalasztom elobb, nem amiatt fogom, a nagyobbik gyerekemis gond nelkul szopizott tovabb bolcsi mellett is, es nem volt gond az ottani alvasaval, es engemsemhianyolt napkozben.
Ugyhogy van pro- meg kontraerv boven, ezt neked erdemes merlegelni, hogy szeretned-e. Akkor sincs semmi, ha nem. En meg egyelore folytatom.
Semmi baj ezzel, a másfél év is nagyon szép teljesítmény, ne érezd rosszul magad.
Amúgy pont így voltam. Azt hittem annyi a szoptatásnak mikor bölcsibe ment én meg dolgozni.
Aztán úgy alakult, hogy reggel-este még szopott fél évig. Nem is tudtam, hogy be tud állni a tejtermelés reggeli-esti szoptatásra úgy hogy nekem se fájjon/csöpögjön, de ne is apadjon el, csak így alakult.
Teljesen felesleges tápszerre átállni egy 1,5 évesnél.
Ha el akarod választani, elválasztod anélkül.
De egyébként egy ekkora gyerek többnyire már eleve csak bölcsi időn kívül, reggel-este szopizik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!