Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem eszik rendesen a baba....

Nem eszik rendesen a baba. Mindig elalszik. Mit tegyek, mi a baj?

Figyelt kérdés

Sziasztok.. tanácsot szeretnék kérni. Mit tegyek hogy a 11 napos babám ne aludjon el cicizés közben és, hogy egyszerre megegye amennyire szüksége van? Így van, hogy 10-15-20 percenként újra kéri. Vagy egy óra múlva. Ezelőtt rendesen evett. Nem tudom mit csinálok rosszul.

Ma kifejtem 60 ml tejet. Azt 5 percbe se tellett neki megenni aztán még cicizett is.. lehet baj a tejemmel? Nagyon fàj a szoptatás. Ma fejés utáni szopáskor vérzett is és a baba vèreset bukott.. nem tudom mit tegyek.. adjak mellé tápszert?? Üvegből gyorsan megeszi..

2021. jan. 4. 02:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
35%
Nem értem hogy miert kell erőltetni a cicizést ha fáj és szenvedés...nem minősíti az anyai mivoltodat ha nem szoptatsz főleg hogy probalkoztál. Én a helyedben biztos hogy váltanék a tápszerre főleg hogy nincs minőségi különbség. Akinek a kezdetektől nincs annak sem lesz baja a babájának.
2021. jan. 4. 12:59
 12/20 anonim ***** válasza:
37%
Az meg tényleg abszurd hogy néhány ember inkább eteti a gyereket véres tejjel mint tapazerrel
2021. jan. 4. 13:00
 13/20 anonim ***** válasza:
59%

Az, ha közben elkezdett vérezni, azt szerintem nem láthatta, csak miután levált róla a baba. Ilyenkor azt a mellet rendbe kell tenni, nem szoptatni abból, s addig esetleg fejéssel fenntartani a tejtermelést. De gyorsan rendbe hoztató.

Miért probléma ha valaki szoptatni akar? Oké, hogy a tápszer is ugyanúgy jó, de ha szoptatni akar, akkor csinálja azt. Egy jó szoptatási tanácsadó kell neki, aki segít megoldani a problémát.

2021. jan. 4. 13:09
 14/20 anonim ***** válasza:
Nekem úgy tűnt hogy szenvedés a kérdezőnek a szoptatás és inkább tápszerezne ezért írtam a sok “szoptass minden áron” válaszra de persze lehet félreértettem.
2021. jan. 4. 13:17
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Én pedig úgy értelmeztem, ha nem akarna szoptatni, ki sem írta volna a kérdést, hanem simán attért volna tápszerre. De persze ezt nem tudhatjuk biztosra, a kérdező még nem reagált a válaszokra.
2021. jan. 4. 13:24
 16/20 anonim ***** válasza:
73%
10-es vagyok. Amúgy a fejés is egy járható út. Csak persze sokkal macerásább. Én már 5. hónapja fejem a tejem és cumisüvegből kapja. Nincs szükség tápszeres kiegészítésre. 4 hónaposan duplázta meg a súlyát. Szóval nekem még egyáltalán nem apad. (a 9-es válasz 2. pontjára reagálva)
2021. jan. 4. 13:33
 17/20 A kérdező kommentje:

Nah sziasztok itt vagyok. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat.

Amióta feltettem a kérdést kipróbáltuk a tápszert kiegészítőnek+ fejem a tejem es cumis üvegből kapja. Végre ki tudtam magam kicsit pihenni mellette. Most fejtem ki a kövi adagot és gyors alszok még egyet ameddig nem kéri újra. A nap folyamán olvastam a válaszokat csak nem volt időm válaszolni se energiám.

2021. jan. 5. 02:52
 18/20 A kérdező kommentje:
*igen azért tettem fel a kérdést mert szeretnék szoptatni akár tápszer mellett is. Legyen egy biztos ételforrása ha esetleg el kell mennünk dokihoz vagy hasonlók és ha éhes lenne bármikor adhassak neki keveset. Csak annyi hogy előveszem. Ha éhes gondolom eszik és nem lesz baj ha fejem neki, és néha ciciznie kell érte.
2021. jan. 5. 02:55
 19/20 anonim ***** válasza:
58%
De, sajnos ebből probléma lehet, ha cumisüvegből kapja. Nagyon jó ha le tudod fejni, s úgy odaadni neki, de pár nap, s nem fog cicizni, szóval arra ne számíts hogy majd utazáskor, dokinál csak előveszed s szopizni fog. Nem fog érte küzdeni, nagy sírások lesznek belőle, mert a cumisüvegből csak szinte belefolyik a szájába, nem kell érte küzdeni. Ez a cumizavar. A tápszer lassabban szívódik fel, nehezebb megemészteni, azért lehet hogy kevesebbet kér enni.
2021. jan. 5. 09:20
 20/20 anonim ***** válasza:
25%
Utolsó vagyok, bocsánat, lehet a hangnem fura lett, nem kioktatásnak szántam vagy ilyesmi. (Visszaolvasva úgy tűnik) Elnézést.
2021. jan. 5. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!