Elalszik szopi közben, ezért keveset eszik, és nem alszik rendesen. Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Mivel hízik rendesen, gondolom elég a tej. De a szopiba mindig belealszik, az ébresztgetés sem igazán segít, így csak keveseket eszik egyszerre és emiatt nem alszik fél óránál többet. De van, hogy annyit se.
Hébe-bóba alszik 2-3 órákat, de még nem jöttünk rá, hogy mitől és miért.
Két hetes.
2019. júl. 24. 19:49
1/5 anonim válasza:
Ilyenkor nem hagytam bealudni.
Fülét piszkáltam.
Álla alatt.
Orrát cirógattam.
Később erre már nincs szükség
2/5 anonim válasza:
Ne hagyd elaludni. Még nagyon pici, lehet a sárgaság miatt is.
3/5 anonim válasza:
mennyi az a keves , amennyi idot szopik? ha 3 orankent megvan kb 20 perc aktiv szopas, amikor hallhatoan es lathatoan sziv es nyel (tehat 3 oran beluli osszes szopibol osszeadva megvan az ido) akkor valoszinuleg eleg tejhez jut. foleg, mivel azt irod, hogy jol gyarapszik. ha mar a komfortszopiba alszik bele, az nem baj. ennyi idosen sok alvasra van szuksege, viszont ilyen idoben gyakori szopi kell. lehet, hogy o ezt ìgy oldja meg a sok rovid alvassal
4/5 anonim válasza:
Nálunk is így volt, volt, hogy 1,5(!) óra volt egy szoptatás, majd egy óra múlva éhes lett. Már a sírás határán voltam. A gyerekorvos, nőgyógyászom (neonatológus is), védőnő azt mondták, hogy 20 perc után vegyem le a ciciről, mert csak addig eszik rendesen, de nekem ehhez nem volt szívem, mert mindig sírt utána. Három hetes volt, mikor begyulladt a mellem, fejőnő jött ki segíteni a fejésben, ő csecsemős nővér volt. Ott volt mellettünk a babám, ránézett, és azt mondta, hogy látja, hogy még elég sárga, ez normális jelenség, minden baba besárgul valamennyire születése után, csak nem mindegy milyen mértékben. Azt mondta figyelgessem, a sárgaság miatt aluszékony, de hagyjam addig szopni, ameddig akar, és figyeljem meg, amikor teljesen lemegy róla a sárgaság (a szemfehérjét kell nézni, nálunk arról ment le utoljára, az is sárgás volt) akkor fog már normál tempóban szopni, ez kb. 6-7 hetes kora körül lesz. 7 hetesen tényleg jött egy éles váltás, és figyeltem, tényleg akkor szopott már gyorsabban, bealvások nélkül, amikor lement róla teljesen a sárgaság. Most 5 hónapos, 5 perc alatt "kivégzi" mindkét mellem, de az első 7 hétben a túlélésre játszottunk. Ha bealszik és nem eszik többet, majd fél óra múlva felébred és látod, hogy éhes, én a helyedben cicire tenném, persze ez csak az én véleményem, a saját tapasztalatomból kiindulva. Marhára utáltam szoptatás szempontjából az első hat hetet, de úgy fogtam fel, hogy minden kezdet nehéz. Légy türelmes vele, napról napra jobb, ügyesebb lesz.
5/5 anonim válasza:
Ha 3 órán át szopik akkor addig szoptatod. Ha 3 óra után fél óra múlva még 2 óráig szopni akar, akkor még 2 órát szoptatod. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!