Nem eszik rendesen a baba. Mindig elalszik. Mit tegyek, mi a baj?
Sziasztok.. tanácsot szeretnék kérni. Mit tegyek hogy a 11 napos babám ne aludjon el cicizés közben és, hogy egyszerre megegye amennyire szüksége van? Így van, hogy 10-15-20 percenként újra kéri. Vagy egy óra múlva. Ezelőtt rendesen evett. Nem tudom mit csinálok rosszul.
Ma kifejtem 60 ml tejet. Azt 5 percbe se tellett neki megenni aztán még cicizett is.. lehet baj a tejemmel? Nagyon fàj a szoptatás. Ma fejés utáni szopáskor vérzett is és a baba vèreset bukott.. nem tudom mit tegyek.. adjak mellé tápszert?? Üvegből gyorsan megeszi..
Akkor azért. Hívd az orvosodat. Ne igyon véres tejet.
Adj mellé tápszert.
Ha szopizás közben látod bealudni, simítsd meg az arcát, masszírozd meg a kezecskéit, lábacskáit, hogy ne csak cumizzon/aludjon, szopizzon is.
A helyes mellretételről neten is rengeteg infót találsz, de mibdenképp javasolt, szakemberrel való konzultáció.
Mielőbbi jabulást és jó egészséget a Picinek! ☺
Szia! Igen mindenképp keress egy szoptatási tanácsadót, ha tápszerezni kezded valószínű a tejet nem nagyon fogja elfogadni és elkezdhet apadni a tejed.
Nekem a kórházban aluszékonyabb volt sárgaság gyanús volt. De végül nem sárgult be. Nekem a szülésznő azt tanácsolta keltegessem ne engedjem rá aludjon fülét talpát birizgáljam.
Valamint a cumisüveget felejtsd el mert lustább lehet mert abból könnyebben jön a tej és cumi zavaros lehet.
Az én kisfiam első naptól kapott cumit+100% iszisz eleinte féltem, hogy ne hogy bezavarodjon de nem szépen megtudja különböztetni a cicit meg a cumit :)
Ha bukik akkor elég neki a tej mert kibukja a felesleget ha nem sír, nem nyűgös akkor elég neki. Itt valószínű a technikátokkal lesz probléma. Még nagyon pici adj időt magatoknak össze szokni. A szoptatásnak nem kellene fájnia! Mindenképpen utána kellene járni nálatok mi a probléma.
Kitartást!
De cumisüveget még most sem mertem adni neki! Csak sima cumit mert igényli...vagy egész nap a mellemen lógna, így meg már annyira megtanult szopizni, hogy 10perc alatt jól lakik ha cicit kap akkor tudja, hogy kaja van :) 4 hetes egyébként.
Helyette próbáld meg a svéd itatópoharat.
Második babámat szoptatom sikeresen. Az első pár hétben teljesen normális hogy a mellbimbó kisebesedik, hiszem nincs hozzászokva az extrém terheléshez. Nekem mindkét alkalommal megoldotta bimbóvédő. Pár napig használtam, míg a bimbó gyógyult, utána nem kellett. Ha elalszik, vedd ki a szájából, emeld fel hogy magához térjen és tedd vissza újra. Ennyi idősen szívesen bólogatnak cicin. Ahogy erősödik ez elmúlik.
Viszont ha szoptatni akarsz a cumisüveg rossz ötlet, két okból
1: hozzászokik hogy annál nem kell megdolgozni a tejért és nem fog a cicin küzdeni
2: fejéssel nem tartható fenn hosszú távon a tejmennyiség,szép lassan elapad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!