Nagyon kisebesedett a mellbimbóm, mit csináljak?
Én is így voltam az elején, vérzett, varas lett, nagyon fájt..
A fejésben nem bíznék, én 4 fajta szívóval próbáltam, fél adag nem jött le.. de mértem a szopikat, evett rendesen, jó nagy adagot. A probléma általában, hogy nem jól kapja be a bimbót, csak nyammog a végén. Jó nagyra nyissa ki a száját, s úgy pródáld meg, videókat is találsz neten. Nekem a sima rossmannos bimbóvédő krém segített és hogy szabadon volt a mellem egész nap itthon :D még pólót sem vettem fel, vagy ha igen, szoptatósan, s akkor kilógott a mellem xD hülyén néztem ki, de sokkal jobb lett higy nem dörzsölte semmi. 7 hónapja szoptatok, semmi pótlás nem kellett.
Nem jó a technikád. Nem a mellbimbódat kell összeszorítania, annak valahol egészen mélyen kell lennie hátul a szájában, és a bimbóudvar külső szélénél kell lennie az ajkának. Ha a bimbót csócsálja, akkor persze, hogy kisebesedik és az irdatlanul fáj.
Itt egy jó kép róla:
Ha megcirógatod a baba arcát (legegyszerűbb a mellbimbóddal), akkor reflexből nagyra kinyitja a száját. Ekkor kell ilyen mélyre beletenni a cicidet a szájába. Ne félj, nem fog megfulladni.
A melledet ún. C tartásban fogd meg, erről kép itt:
És mindig a babát húzd rá, ne te hajolj oda.
Ha mégis érzed, hogy nem ment jól be, nincs elég mélyen, akkor a kisujjadat dugd a baba szája sarkába, hogy megszűnjön a vákuum és próbáljátok újra, ne hagyd rosszul szopni.
Ha még a kórházban vagy, kérdezz meg, meg tudják-e mutatni, hogy kell. Ha már nem, telefonon, online is lehet szoptatási tanácsadót felkeresni.
Hogy hamar meggyógyulhasson, ne hordj melltartót, ha úgyis otthon vagy, hagyd szabadon a cicid. Két szoptatás között pedig kenegesd olyan mellbimbó védő krémmel, amit nem kell lemosni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!