Van olyan, hogy híg tej?
Manapság már ugye mindenhol azt olvasni, hallani, hogy nincs olyan hogy híg tej, hanem pont olyan, mint amilyen a babának kell. Kislanyom lassan 6 hónapos, de van hogy 1,5-2 óránként kéri a cicit. Átlag kb 100 g-ot eszik alkalmanként. Hízik szépen, az első hónapban több mint 1 kilót, a másodikba is közel annyit, utána 5-600 grammokat. Szóval ezzel nincs baj. Nem kapott még tápszert sosem, eddig nem zavart hogy sokat akar cicin lenni, de azért már elég nagy, többet is ki kellene bírnia két evés között. Vagy két szoptatás között adjak neki vizet? Nem szoktam, de arra is gondoltam már, hogy lehet hogy csak szomjas.
Egy ismerősöm mesélte, hogy neki anno azt mondták, hogy híg a teje, azért nyűgös mindig meg nem alszik. Adott neki tápszert, és utána sokkal jobban aludt, majdhogynem átaludta az éjszakát. De ez kb 15 éve volt, akkor még másképp gondolkodtak a híg-nem híg tejről)
Tapasztalatokra lennék kíváncsi, köszönöm szépen.
Szerintem csak megérett a hozzàtàplálásra.
Nincs olyan, hogy híg.
Persze a tápi megterhelte elnyomta.. elaludt..
egy ekkora gyereknek nem “kell” jól aludnia/ ami nem jelenti, hogy baj, ha jól alszik/
Az enyém is ilyen gyakran kért cicit, amíg nem kezdett el értelmes mennyiségeket enni, olyan 8-10 hónapos kora körül.
Nincs olyan, hogy híg tej, pont olyan, amilyenre a babának szüksége van. Ha eddig jó volt, most is jó, ne aggódj.
Én hallottam olyanról. Pl.a szoptatás elejèn olyan jön és csak késōbb a sárgàsabb, zsírosabb.
Van, akinek sokkal zsírosabb a teje. Ha körülnézett az ember a szülészeten a lefejt tejek között. Ott volt, akinek szinte átlátszó volt, másnak meg mélysárga a teje.
Amúgy igen ez most nagyon népszerű mantra de tetszik, nem tetszik, van zsirosabb és kevésbé zsíros tej. Ami elsőnek ürül az ch dús és nem túl zsíros. Ha a gyerek nem szopik elég hatékonyan pl akkor nem jut hozza a zsíros tejhez.
100 ml amúgy nem sok egy 6 honaposnak. Az is lehet, hogy szimplán mennyiségre nincs már elég tejed.
Nincs ilyen egzakt dolog, hogy mennyit “kell”. Mert ugye ez változó lehet.
De kb 5 NAPOS! volt a fiam amikor azért írtak ki tapszert neki, mert már 60-70ml-ket kellett volna ennie a súlyához és volt kb 20 ml tejem.
Ez alapján en a 100 ml-t egy 6 honaposnak kevesnek érzek azért. Tapszerbol kb 180-at esznek már ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!