Amikor szoptatok mindkét mellből kell, vagy csak az egyikből?
Még kezdő vagyok, 9 hónapos terhes, tudni szeretném, mire készüljek. :)
Szoptatáskor ugye egyszerre csak egy mellből tud szopni, de mi van a másik mellel? Abból is szopik, vagy ha nem, akkor a másik mellből fejjem le a tejet? Ki hogy szoptat, kinek mi vált be?
Ha az egyikből épp szopizik,akkor a másikból nekem kb.priccol a tej,leadóreflex közben. Kezdőként elcsúszott a melltartóbetét és úsztam a tejben vagy a gyerekem úszott. Najó,néha ma is megesik. Míg kisebb volt váltogattam, mára néha kevés neki az egyik és mindkettőt kieszi. Nekem is jó így,mert nem kell fejni,nem feszül a cicim. Bár az én fiam sose evett 3 óránként, ha nyügi akkor feszt rajtam lóg, de ha nyugodt is max 2 óra telik el..
Ha a te babád jó alvó lesz és akár 4-5 órát is alszik, akkor érdemes fejni,hogy serkentsd a termelést és ne fájjon a cicid.
A lányomat egy evésre mindig csak egy mellből szoptattam. Az elején a másik mellemből fejtem utána egy picit, hogy ne durranjon szét, de tényleg csak annyit. De ez kb két hét volt csak, utána szépen beállt, nem kellett a másikat lefejni és mindig bőven elèg volt neki egy mellből.
Most a fiam kicsit ügyetlenebb és lusta is, nehezen is ment a szopizás az elején. Csak addig hajlandó szopizni, ameddig nagyon könnyen folyik a tej, szinte magától jön. Így őt egy evésre mind a két mellből etetem. Néha kell csak fejnem.
3as
Próbáld ki,hogy a bal cicidből nyomsz ki tejet a szàjába. Az en fiam meg csak a balból akart enni,már szokja a jobbost is. Ha elutasítja,akkor jön a trükköm és rá is cuppan. Ill.azzal kínàld először,mikor éhes,úgy nem válogat annyit.
Szintén császaros voltam, kellett 5 nap, hogy legyen tejem, a fiam is kapott bent tápszert mert sárga lett.
Én 2 évig szoptattam. Egy evésre 1 mellből. Következő evéskor másik mellből.
Tökéletes volt így.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!