Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy bírják ki a nagyobb...

Hogy bírják ki a nagyobb babák, hogy csak 4-5 óránként szopnak?

Figyelt kérdés

Írják itt az anyák, hogy 4-5 óránként szopnak a babák. Az enyém max. 3 órát bír ki, s aztán kéri a cicit, pedig mindig jóllakik. Nem értem, hogyan bírják ki, hiszen az anyatej gyorsan kiürül a gyomorból nem?

Én nem várnék ilyen sokat, hiszen én is gyakrabban eszek négyóránál. Hogy lehet ez?

2010. aug. 10. 15:20
 1/8 anonim ***** válasza:
12%
Ha egy baba valóban jóllakik,akkor kibír 4-5 órát is két szopi között. Az anyatej a kisbabáknál laktató és nem ürül ki gyorsan a gyomorból! 5-6 hós kórtól kell nekik más étel is,de akkor sem kell 4 óránál sűrűbben enniük. Neked sem kellene 3 óránként enned,mert könnyen túlsúlyos leszel.
2010. aug. 10. 15:26
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Pont hogy akkor nem lesz túlsúlyos ha többször eszik kevesebbet, mert 6-7-8 óránként enni nem túl jó, a szervezet elkezd raktározni, és elhízol. De ugye megint ku.rva okosnak akartunk látszani...
2010. aug. 10. 15:28
 3/8 A kérdező kommentje:
Az én babám még csak 8 hetes. Kedves első, nem vagyok túlsúlyos, pedig sokszor eszek keveset.
2010. aug. 10. 15:32
 4/8 Gabi66 ***** válasza:
67%
Én úgy gondolom h helyes ha mi is 3 óránként eszünk kevesebbet. Tehát elvárhatatlan h a baba többet birjon. Pl. reggeli 6kor tizsi 9kor ebéd délben uzsi 3kor vacsi 6kor. Ezt mondják az okosok is. Vissza térve a babákra. néha előfordul h ő nem akar hamarabb enni. De szerintem ez a ritka
2010. aug. 10. 15:34
 5/8 anonim ***** válasza:
74%
Úgy a jó, ahogy a baba kéri. Ilyen egyszerű, tényleg. ha kétóránként, akkor úgy, ha négyóránként, akkor meg úgy.
2010. aug. 10. 16:38
 6/8 anonim ***** válasza:

Az én babám sosem evett 4-5 óránként, ő 2-3 óránként szopizott. Szerintem ez babafüggő.

Plusz attól is függ, hogy közben kap-e valamit inni. Az én babám 7 hónaposan kapott életében először inni (vizet).

2010. aug. 10. 21:38
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom, 4,4 kilóval szüleett fiam 4 óránként evett, 4 kilóval született lányom meg 2,5-3

Akkor mi az összefüggés, semmi.

2010. aug. 10. 21:55
 8/8 xStefix ***** válasza:

Kicsi baba, kicsi gyomor, nagy baba, nagyobb gyomor. De ez nem mindig van összefüggésben a szopiidőkkel, sőt. Lehet, hogy a 4-5 órás evések között ivás is van.

A baba szopizzon úgy, ahogy neki tetszik. Enyém picúrként 2óránként, később percre pontosan 2és3/4 óránként szopizott, hozzátápi után 3-3,5 óránként. De van, aki az egész szoptatási korszak alatt 2 óránként, a másik meg az elejétől kezdve 4 óránként. Hadd egyenek úgy, ahogy nekik jól esik. :)

2010. aug. 10. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!