6 hetes kislanyom 2600 grammal szuletett. Most 4 kg. A gyerekorvos azt mondta hogy nagyobb a sulya a kelletnel ezert este 9tol reggel 6ig ne adjak enni. DE o ejszaka is 3-4 orankent felkel es szopizik. Akkor most hagyjam orditani egesz ejszaka?
na neee!!!
nekem is azt mondtak hogy ejjel ne szoptassam a lanyomat,hanem adjak neki kamilla teat izesites nelkul hat perszeee nem a kamilla teatol fog hizni es fejlodni hanem az anyatejtol szoval nyugodtan csak szoptassad,amig csak birod!!haggynad hogy a gyereked orditson az ehsegtol hat milyen orvos az aki ilyet mond???
Bátran szoptasd meg a kicsidet amikor csak kéri, éjjel is nappal is egyaránt. A tejtermelődés szempontjából is nagyon fontos az éjszakai szopi amikor a prolaktin hormon szintje magas a vérben, és ha éjjel is szoptatsz akkor biztosítod a folyamatos tejtermelést.
Kizárólag anyatejjel táplált kisbabát nem lehet sem túletetni, sem meghizlalni. Az én kisfiam 5 hónapos, nappal 2,5-3 óránként, éjjel 2-3 x szopik.
Most nagyon meleg napok jönnek, tedd gyakran mellre hogy elegendő folyadékhoz jusson a hőségben.
Az ilyen tanácsokat osztogató gyerekorvost pedig azonnal főbe kéne lőni, de minimum elzavarni egy továbbképzésre!
Boldog babázást és boldog szoptatást kívánok!
Ez nem hasznos tanács lesz, hanem megnyugtatásnak szánom:
Egyre több baba születik közel 4 kg-mal. Miért is jelentene gondot, ha 6 hetesen éri el azt a súlyt, amit más babák már a születésükkor?
Szerintem is hülye a gyerekorvosod. Ilyen pici babát éjjel is kell etetni ha kéri!
Az én kisfiam már 8 hónapos és még mindíg felkel egyszer enni, de nem baj.
Az orvosváltáson szerintem is gondolkozz el, mert nem értem hogy mondhat ilyet?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!