Most akkor igény szerint, vagy a doki javaslatára 3 óránként szoptassak?
2 hetes a kisbabám és átlagban 100-110 g-t eszik minden alkalommal kétóránként, kizárólag anyatejes. (A kétórás periódus már kb beállt nappal, éjszaka 4 óránként eszik) Tegnap volt nálunk a doktornő, és azt javasolta, hogy ha ennyit szopizik a babám, akkor inkább 3 óránként etessem, mert nem tudja megemészteni a következő etetésig a tejcsit, és esetleg ezért is fájhat néha a pocija; nem kifejezetten hasfájós, de néha nem tud büfizni, annyira nem vészes a dolog, mert általában meg lehet nyugtatni.
Tegnap megpróbáltam a 3 órát kivárni, de annyira üvöltött, hogy nem bírtam tovább és megetettem.
Szerintetek hogy csináljam? Igénye szerint szoptassam amikor éhes, vagy tényleg 3 óránként?
Nagyon köszi előre is..
Én meg úgy vagyok, hogy kicsit előbb született a babám, és a 3 óránkéntit javasolták, de mindig én ébresztem fel, éjjel én is rátértem a 4 óránkéntire, de akkor is én ébresztem, még sosem sírt azért, mert éhes. Csak a hasfájás miatt.
Lehet, hogy nem elég a tejed tápértéke, mert a 100 g az elég sok, elégnek kéne lennie.
A 3 óránként etetés hülyeség. Az anyatejet másfél óra alatt megemészti a gyerek. Ez az egész onnan jött, hogy a 2. világháború után kevés volt a férfi, és a nők 3 hónap szülési szabit kaptak csak. Aztán betették a babát a gyár bölcsődéjébe, ahol 3 óránként kaptak kimenőt, hogy meg tudják szoptatni. Múlt héten volt a TV-ben erről egy riportfilm.
aA 3 óránkénti etetés egyáltalán nem a baba igényeit tartja szem előtt! Sajnos azóta és sokakban mereven él ez a tévhit. Ha a baba 2 óra múlva éhes, nyugodtan szoptasd meg. Ha meg alszik, fel ne ébreszd az etetés miatt.
Szia!
A mi dokinőnk az mondta, hogy 2-2,5 óra kell hogy az anyatejet megeméssze a baba, és ne fájjon a poci. Néha betarjuk ez az időt , néha nem. Most 10 hetes. Ahogy nagyobb lesz a babád, nem fogja - valószinüleg - óránként kérni a cicit, de az biztos, én nem hagynám, hogy ordítson, inkább nem mérném, amugy nem minden alkalommal szopiznak egyformán, van hogy kevesebbet, van hogy többet. a tied még annyira pici, a cicin nyugszik meg, ugyis annyit eszik,amennyi neki kell. Ha fáj a pocija, próbáld meg az Espumisan cseppet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!