Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Most akkor igény szerint,...

Most akkor igény szerint, vagy a doki javaslatára 3 óránként szoptassak?

Figyelt kérdés

2 hetes a kisbabám és átlagban 100-110 g-t eszik minden alkalommal kétóránként, kizárólag anyatejes. (A kétórás periódus már kb beállt nappal, éjszaka 4 óránként eszik) Tegnap volt nálunk a doktornő, és azt javasolta, hogy ha ennyit szopizik a babám, akkor inkább 3 óránként etessem, mert nem tudja megemészteni a következő etetésig a tejcsit, és esetleg ezért is fájhat néha a pocija; nem kifejezetten hasfájós, de néha nem tud büfizni, annyira nem vészes a dolog, mert általában meg lehet nyugtatni.

Tegnap megpróbáltam a 3 órát kivárni, de annyira üvöltött, hogy nem bírtam tovább és megetettem.

Szerintetek hogy csináljam? Igénye szerint szoptassam amikor éhes, vagy tényleg 3 óránként?

Nagyon köszi előre is..

2008. nov. 29. 12:02
 1/7 anonim ***** válasza:
38%
Szia! Ha nem annyira hasfájós akkor etesd igény szerint. Én három óránként etetem amióta hazahoztam, de volt olyan is hogy nem telt le a három óra és akkor is megetettem. A védőnőm azzt tanácsolta, hogy 3 óránként egyen, de nekem valamikor napközbe aludt egy huzamba 4-5 órát is. A védőnő azt mondta, hogy keltsem fel enni de én hagytam aludni. Mikor felkelt evett, semmi baj nem volt belőle.
2008. nov. 29. 12:10
 2/7 anonim ***** válasza:
53%
Szia!Tényleg sokat eszik a pici ahogy írod.Mi is 3 óránként ettünk.Mi is az elején próbáltuk tartani a 3 óránklnti etetést de azért volt hogy egyszerűen vígasztalhatatlan volt és nekem is meg kellett eteni.Egy idő után majd rá fog állni a 3 óránkénti evésre csak az elején nehéz ezt kivárni.gondolj arra hogy ez csak az ő érdekét szolgálja.Ha nagyon sír és nem tudtok vele mit kezdeni etesd meg de azért próbáld nyújtani az időt mindíg egy negyed órával és akkor nem lesz neki olyan drasztikus.3 hónapos baba anyukája
2008. nov. 29. 12:11
 3/7 anonim ***** válasza:

Én meg úgy vagyok, hogy kicsit előbb született a babám, és a 3 óránkéntit javasolták, de mindig én ébresztem fel, éjjel én is rátértem a 4 óránkéntire, de akkor is én ébresztem, még sosem sírt azért, mert éhes. Csak a hasfájás miatt.

Lehet, hogy nem elég a tejed tápértéke, mert a 100 g az elég sok, elégnek kéne lennie.

2008. nov. 29. 12:13
 4/7 A kérdező kommentje:
Sziasztok, köszönöm a válaszokat, megpróbálom akkor fokozatosan kihúzni az etetések közti időt, bízom benne, hogy be fog állni lassan.
2008. nov. 29. 12:22
 5/7 anonim ***** válasza:
70%

A 3 óránként etetés hülyeség. Az anyatejet másfél óra alatt megemészti a gyerek. Ez az egész onnan jött, hogy a 2. világháború után kevés volt a férfi, és a nők 3 hónap szülési szabit kaptak csak. Aztán betették a babát a gyár bölcsődéjébe, ahol 3 óránként kaptak kimenőt, hogy meg tudják szoptatni. Múlt héten volt a TV-ben erről egy riportfilm.

aA 3 óránkénti etetés egyáltalán nem a baba igényeit tartja szem előtt! Sajnos azóta és sokakban mereven él ez a tévhit. Ha a baba 2 óra múlva éhes, nyugodtan szoptasd meg. Ha meg alszik, fel ne ébreszd az etetés miatt.

2008. nov. 29. 12:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem szoptasd igény szerint. A lányom 8 hónapos és még mindig 2-3 óránként szopizik. Délelőtt kap gyümölcsöt, délután főzeléket, de a kettő között 11kor és 13kor szopizik. (5kor szopi, 8kor szopi, 10 gyümölcs, 11 szopi, 13 szopi, 16 főzi, 19 szopi és alvás.)Este alszik. Éjszaka meg tényleg ne keltsd fel ha éhes lesz úgyis felkel. Ha kibír 4-5 órát az se baj, hagy pihenjen Ő is.
2008. nov. 29. 19:24
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

A mi dokinőnk az mondta, hogy 2-2,5 óra kell hogy az anyatejet megeméssze a baba, és ne fájjon a poci. Néha betarjuk ez az időt , néha nem. Most 10 hetes. Ahogy nagyobb lesz a babád, nem fogja - valószinüleg - óránként kérni a cicit, de az biztos, én nem hagynám, hogy ordítson, inkább nem mérném, amugy nem minden alkalommal szopiznak egyformán, van hogy kevesebbet, van hogy többet. a tied még annyira pici, a cicin nyugszik meg, ugyis annyit eszik,amennyi neki kell. Ha fáj a pocija, próbáld meg az Espumisan cseppet.

2008. nov. 29. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!