Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 1 éves korig kizárólag szoptat...

1 éves korig kizárólag szoptatni? Mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés
2020. okt. 31. 14:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
72%
9 azért ne egy ritka kivételből kiindulva próbáljunk meg abnormális dolgot validálni.
2020. okt. 31. 17:37
 12/22 anonim ***** válasza:
92%
Ez szerintem akkor jò, ha a gyerek nem fogad el màs tàplàlèkot. Ha kitartòan kìnàlgatjàk, el fog màst is fogadni, mikor kèsz lesz rà. Egy èves gyereket viszont màr kìnàlgatni kell, ha nem eszik màst, az az ő vàlasztàsa kell legyen 6 hòs kor utàn.
2020. okt. 31. 17:40
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Kislányom 8 hónapos koráig semmit sem fogadott el az anyatejen kívül, pedig minden nap kínaltam többször is, mindenféle állaggal és ízzel. Tényleg semmit. Utána kezdett kicsit kóstolgtni, szépen egyre többet. Még mindig 90%ban anyatejes 11 hósan. Bele is bolondultam volna ha 1 éves koráig semmi mást nem eszik.
2020. okt. 31. 18:26
 14/22 anonim ***** válasza:
89%
Én nagyon szoptatástálib vagyok, de 6 hós kortól elkezdtem a hozzátáplálást és bizony 8-9 hósan már volt, hogy a kaja után nem kért szopni, nem erőltettem. Reggel és este meg fixen szopik, mindegy mi van, de napközben már nem kéri olyan gyakran. Szerintem elkezdeni a ht-t igenis muszáj, de figyelembe kell venni a gyerek igényeit is. Enyém legnagyobb meglepetésemre imád enni, kevesebb cici kell neki, pedig régen full függő volt a gyerek. De jelzett én meg nem erőltetem a szopit, ha nem kéri.
2020. okt. 31. 19:44
 15/22 anonim ***** válasza:
75%

A kozepso gyerkocom 10 hos koraig semmi mast nem fogadott el a cicin kivul.

Probaltkoztam en renduletlenul,de csak kikopkodte akarmit adtam neki.

Emelle meg a mozgasfejlofese is kesett,9 hos elmult mikor atfordult.ezzel aztan nem volt gond utana,13 hosan stabilan ment,minden allomas megvolt addig is,csak kesobb es gyorsabb tempoban.

A kaja viszont remalom volt.1,5 evesen meg javaban fuldoklott a legkisebb darabtol is ami a szajaba kerult.2 is elmult mire egy kiflit a kezebe lehetett adni.

De meg ilyenkor is sokszor elofordult a fuldoklas.majdnem iskolas volt(7,5 evesen kezdte) mire ezt kinotte.

A tapszeres,normal utemben hozzataplalt,idoben beindult mozgasfejlodeses tesoinal sokkal mozgekonyabb,ugyesebb,sokkal tobbfele kajat megeszik,nem finnyas.

Soha egy elteres nem volt idaig a verkepeben.

Amit korabban kezdett az a beszed volt,ennek ellenere 3. Osztalyos koraig logopediara kellett jarnia.

Forditva van bekotve 😂

2020. okt. 31. 21:12
 16/22 A kérdező kommentje:

Persze, arra gondoltam, mikor nem fogad el a baba a más ételt.

Igazából az érdekelne leginkább, hogy nem-e árt a babának. Hogy 1 éves oorban kezd kóstolgatni. Fél évvel le lesz maradva és nem- lesz valami hiánya. Vagy bármi baja ebből.

Köszönöm mindenkinek a válaszokat.

2020. okt. 31. 21:15
 17/22 anonim ***** válasza:
82%
Nem àrt a babànak. Èrzik maguktòl, hogy mikor kèszek megenni màst. Ugyanìgy a mozgàs, beszèd, ìràs, olvasàs is beindul magàtòl, ha megvan a megfelelő környezet. Ha kìnàlgatjàk vàltozatos àllagù egèszèges ètelekkel, làt màsokat enni, nem vonja el màs a figyelmèt, evvel megteremtik a megfelelő környezetet, a gyerek pedig előbb-utòbb fog enni.
2020. okt. 31. 21:56
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Gondolj arra, hogy van aki 5 honaposan àll fel, van aki 10 honaposan. Van, aki 3 hònaposan màszik, van aki 8 hònaposan. Van, aki 2 èvesen folyamatosan beszèl, van aki csak 4 èvesen. Van aki 3 èvesen megtanul olvasni, van aki csak 10 èvesen. Persze ezek pont a vègletek, de felnőtt korukra nem làtszik màr a különbsèg. Így van ez az evéssel is.
2020. okt. 31. 21:58
 19/22 anonim ***** válasza:
75%
Ha nem eszi konkrétan meg, nem nagy baj. Csak kostoltass az allergének miatt mindenképp.
2020. okt. 31. 22:03
 20/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek.
2020. nov. 1. 03:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!