Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van itt olyan aki tudott 1...

Van itt olyan aki tudott 1 éves koráig szoptatni, úgy hogy gumit is adott neki?

Figyelt kérdés
Borzasztóan cici függő a fiam, nem eszik, csak egész nap áztatná a szájában a mellem. Nyílván nekem erre meg nincs időm. Igény szerint szoptatom, mindig ha sír, először cicire kerül, és csak 20 perc fél óra múlva ha látom, hogy már tényleg csak cumizza, akkor adok neki játszócumit. Fogom tudni így 1 éves koráig szoptatni?
2020. aug. 4. 21:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
32%
Mennyi idős. Ez az infó elég fontos
2020. aug. 4. 21:22
 2/12 anonim ***** válasza:
70%

Így van

Mennyi idős?

Amúgy igen

De a “gumitól” bem gyugodott meg

Az elején 20 p az 5-6 lett

2020. aug. 4. 21:28
 3/12 anonim ***** válasza:
19%
Cici függő. Besz@rás hova süllyednek infantilis kifejezésekkel az anyukák :/
2020. aug. 4. 21:33
 4/12 anonim ***** válasza:
53%
Nincs olyan "cicifüggő", a mell evésre van és nem arra, hogy órákig nyamnyogjon rajta, de ha te ezt hagyod, akkor nyilván "függő" lesz. Amint láttam és tudtam, hogy már nem eszik, elvettem és ment tovább az élet, ha sírt, max kapott egy cumit és simán szoptattam 1 éves koráig.
2020. aug. 4. 21:43
 5/12 A kérdező kommentje:

Nem kell beszólogatni. Direkt azért tettem fel a kérdést, mert én sem akarom, hogy egész nap a mellemen nyammogjon önnyugtatásként. Mindegy, hogy ezt hogyan hívjuk.

Viszont nem szeretném azt sem, hogy tápszeres legyen. A nővérével végig csináltam már a tápszerezést, és nagyon nem hiányzik mégegyszer.

Egy kis megnyugtatást várok olyanoktól, akik tudtak minimum 1 évig szoptatni, de használtak közben cumit is.

1 hetes a baba.

2020. aug. 4. 22:47
 6/12 anonim ***** válasza:
70%
Nagy valószínűséggel fogod tudni. Az igény szerinti szoptatás már egy jó dolog ha sokáig szeretnél szoptatni. Meg is várod míg jól lakik,picit komfort cicizik aztán jónapot. Természetes hogy nem lehet egész nap a melleden. Az hogy közben cumizik nem baj így ebben a formában,mert sokszor kerül mellre.
2020. aug. 4. 23:35
 7/12 anonim ***** válasza:
79%
Az esély megvan rá. Ahogy arra is hogy nem. Akármikor lehet cumizavaros. Akár 3 hósan is előjöhet. Viszont sztem nem fogod bírni az iszsz-t. Még csak 1 hetes. Azért cicizik sokat mert szüksége van a közelségre. Te már függőnek nevezed. Mi lesz majd ha növekedési ugrásnál óránként akar cicizni? Márpedig az meg kell, hogy felszaporítsa a tejet.
2020. aug. 5. 04:23
 8/12 A kérdező kommentje:

Ha azért cicizik, mert éhes, és eszik rendesen, azzal nincs bajom, egyszerűen azt nem bírom elviselni, ha egész nap áztatja a szájában a mellem.

A közelséget nem vonom meg tőle, mert egész nap hordozom, azzal sincs bajom, ha sokszor kell mellre rakni, mert éhes, de én egyszerűen nem bírom elviselni, hogy egész nap nyammog a mellemen, önnyugtatásként.

2020. aug. 5. 06:45
 9/12 anonim ***** válasza:
23%

Kedves kérdező, ha latod hogy jol lakott, es erzed, nem eszik mar csak nyammog, akkor add neki oda a cumit, szerintem abbol nem lesz baj. De ahogy paran elottem. is irjak vwgy sikerül szoptatni 1 eves koraig vqgy nem. Ezt előre sose lehet tudni.

Nekem. pl 6 éve rengeteg tejem volt, de egyik napról a masikra elapadt:( Pedig szoptattam ahogy kerte, ittam sok folyadekot, tejszaporitot, es fejtem is, de megis ennek ellenere kb 2 honapos korara elment a tejem:( Igy tapszer volt mint az elso gyerekemnel.

Szoval a lényeg nem lesz szerintem baj ha cumit adsz a babadnak. Illetve nem. tudhatod meddig tudod szoptatni a kisbabád.

2020. aug. 5. 08:34
 10/12 anonim ***** válasza:
93%

"Ha azért cicizik, mert éhes, és eszik rendesen, azzal nincs bajom, egyszerűen azt nem bírom elviselni, ha egész nap áztatja a szájában a mellem."

Ezzel csak egy apró bibi van, hogy az a nyammogás szolgál arra, hogy felszaporítsa a tejet.

Ha mindig csak addig engeded szopni, amíg szív és nyel, akkor nem lesz elég tejed, ahogy nő az igénye. Ilyen egyszerű. Kérdezd meg bármelyik szoptatási tanácsadót!

Ha nem hagyod komfortszopizni 1 hetesen, akkor egy hónapig se fogsz szoptatni, nemhogy egy évig...

Egyébként ha mellen van a baba, akkor körülbelül 15-20 perc komfortszopival újra- és újra ki tudja váltani a tejleadó reflexet. A mell nem ürül ki teljesen, de ciklikus a termelése.

Ha tényleg akarsz szoptatni, keress meg egy tanácsadót.

(Első gyerekkel eltoltam, 2 hónaposan full tápszeres volt a pótlás és a nyugicumi okozta zavar miatt. Második gyerek 17 hónapja szopizik, nem nem lóg állandóan a szájában, mindent eszik jó étvággyal, de az első hetek tényleg a non stop szoptatásról szóltak. De kellett hogy beálljon az igényeire.)

2020. aug. 5. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!