Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 1 éves korig kizárólag szoptat...

1 éves korig kizárólag szoptatni? Mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés
2020. okt. 31. 14:57
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
83%
Utána nagyon nehéz lesz más ízt elfogadtatni vele, én nem tenném.
2020. okt. 31. 15:01
 2/22 anonim ***** válasza:
39%
Ez volt a tervem. 3hónapig sikerült..
2020. okt. 31. 15:02
 3/22 anonim ***** válasza:
87%

Nem. 6 hónapon túl meg kell kezdeni a hozzataplalast. De meg a legszoptatásnácibb forgatókönyv szerint is 9 honaposan.

BTW 9 hónapos gyerekem full darabos kaját eszik. Kenyeret, penne tésztát, banánt stb. Betegesnek gondolnám ot szoptatni csak. De tudom vannak gyerekek akik nehezen állnak rá a rendes kajára. De hat muszaj 🤷🏼‍♀️

2020. okt. 31. 15:02
 4/22 anonim ***** válasza:
90%
Ja az összes allergént be kell vezetni egy év alatt vagy drasztikusan növeled az allergiára való hajlamot. Ez már üti a kizárólagos szoptatast. Kostoltatni minimum kell.
2020. okt. 31. 15:03
 5/22 anonim ***** válasza:
95%

Önszántából úgy hogy nem is kínálja mással?

Vagy kényszerből, mert a baba egyáltalán nem vevő a hozzátáplálásra?

Nem hinném hogy az első kategóriából olyan sok lenne, de őket nem értem, hogy mi a jó abban.

A második pedig teljesen érthető. Erőltetni nem lehet a ht-t.

Egyik gyerekem nekem is csak nagyon későn kezdett el enni. Konkrétan 16 hónapos koráig szájzára volt. Ráadásul ő tápszeres volt, így még inkább "elítéltek" érte.

A másik anyatejes és nagyon jó étvágyú volt mindig is, így ha akartam volna, se tudtam volna csak anyatejen tartani 1 éves koráig (annak ellenére hogy 2 éves koráig szopizott).

2020. okt. 31. 15:04
 6/22 anonim ***** válasza:
75%
Az, hogy utána a gyerek nem fog enni, vagy csak nagyon nehezen. Hiszen nem fogja ismerni az ízeket, nem lesz hozzászokva, hogy mást is eszik. Egy ekkora gyereknek már régen kiflicsücsköt és kenyérkét kéne rágcsálnia, hiszen fogai is vannak gondolom. 4 hónaposan hozzá lehet kezdeni a hozzátápláláshoz almával, körtével, vagy főzelékkel is akár. Mi anno 3-4 hónaposan már ilyeneket is ettünk, aztán 6 hónaposan már nem is szopiztunk. Elég volt a normális kaja.
2020. okt. 31. 15:06
 7/22 anonim ***** válasza:
85%
6 hónap után leves lesz neki a tej
2020. okt. 31. 15:16
 8/22 anonim ***** válasza:
83%
Kevés
2020. okt. 31. 15:17
 9/22 anonim ***** válasza:
32%

7, ezt azért cáfolnám. Egyáltalán nem biztos. Barátnőm gyerekéről meg nem mondta volna senki (orvos sem), hogy 99 %-ban anyatejes 1,5 évesen is. Tökéletesen fejlődött minden téren, vérképe is tökéletes volt. Az anyja pedig kínálta rendületlenül, de csak nem kellett neki semmi anyatejen kívül.

1,5 évesen utána szépen átkattant és gyönyörűen evett.

2020. okt. 31. 15:23
 10/22 anonim ***** válasza:
87%
Semmivel nem tudna senki meggyőzni erről, hogy ez jó a babának, anyának egyaránt. Szóval nem. Mindenki döntse el saját maga szerintem, hogy meddig szeretne szoptatni, de az, hogy kizárólag 1 éves korig csak anyatejet kapjon, azt semmilyen szempontból nem tartom jónak.
2020. okt. 31. 15:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!