Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tényleg sok ez a hízás az egy...

Tényleg sok ez a hízás az egy hónapos babámnál?

Figyelt kérdés

3340g-al született.

3150g-al engedtek haza

Egy hónaposan 4900g.

Igény szerint szoptatom. Mostanság Kb. 1,5-2-3 óránként. Mikor hogy.

Nem bukik.

Pisis kakis pelus megfelelő mennyiségű.

Mikor hazajöttünk besárgult, így akkor 2 óránként muszáj volt etetnem, de már nem sárga.

Ma a gyerekorvos azt mondta túl sokat hízott. Etessem 3 óránként, közte adjak vizet neki.

Most tényleg ennyire gáz, hogy ennyit hízott? Nem tömöm, csak ha tényleg nem nyugszik meg máshogy. 🤷🏻‍♀️

Első baba, teljesen elbizonytalanított.

2020. okt. 26. 17:28
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
69%
Figyelj, én orvosként mondom, hogy nincs ezzel baj. Enyém 3800 g volt születéskor, ugyanennyivel mentünk haza és 1 hónaposan 5100 g volt. Aztán lassult 3 hónapos korától a gyarapodása. Ha nem bukik, meg nincs semmi, nehogy vizet adj neki. Szoptasd csak, ahogy kéri. A gyerekorvos meg képezze tovább magát!!!
2020. okt. 26. 22:51
 22/29 Derjaderja ***** válasza:
55%

En is orvos vagyok, nem is olyan kevés szakmai gyakorlattal, ezért csak abban az orvosban bízok, aki jót, szakmailag korrektet mond.

Nem érdekel, ki hány évet tanult, hány éves és mi a beosztása.

Pl a kolléganőmnek egy családtagja a gyerekorvos, 40 ev tapasztalattal és nagyon súlyos ötletei vannak, kolléganőmet arra akarta biztatni, hogy a kötelező védőoltást csak papíron adja be neki, igazából nem, mert nem hisz benne, de azért bepecsételi.

Tavaly vagy 2 éve hivatalosan kijött a gyerekgyógyászati ajánlás az igény szerinti szoptatásról. 4 hetesnek 3 óránkénti etetést tanácsolni szakmai hiba.

Amúgy az én lányom 2-3 óránként igényelte alapból, mégis husis baba volt, és pont az lett vele, amit fent írt valaki: 6 honaposan 9,5kg volt, 12 hónaposan 10, most 22 hónaposan 13. Ilyen volt az ő fejlődési üteme.

Esetleg a saját étkezésedet érdemes átnézni, nincs-e túl sok cukor, gyors szénhidrát.

De amúgy ha 3 óránként x mennyiséget eszik 1,5 óránként x/2 helyett, ugyanott vagy. Normális, hogy délután gyakrabban kéretőznek mellre.

A felesleges stressz es az éheztetés (amikor pl éjjel nem ad valaki, mint régen) sokkal károsabb amúgy az anyagcserére.

Nem reprezentatív, de en pl 2800 grammal születtem anno, 3 óránként etettek, éjjel tea volt. Ahhoz képest 10 évesen már el voltam hízva, most meg gesztációs cukorbeteg vagyok. Persze nyilván nem csak emiatt.

2020. okt. 26. 22:53
 23/29 anonim ***** válasza:
43%
Hirtelen mennyi orvos lett itt, érdekes. Tessék orvost váltani ha nem bízol a jelenlegiben aki ráadásul személyesen is látta a gyereket és úgy adott tanácsot. De itt a virtuális orvosok majd megmondják a tutit.
2020. okt. 26. 23:02
 24/29 anonim ***** válasza:
54%
Buta emberek vannak itt gyk-n, főleg szoptatás témában. Ne hallgass másokra, szoptasd a gyereked, ahogy kéri és ahogy neked jó! Víz meg nem váló szopós újszülöttnek. Se tea. Az anyatej pont elég és jó. Ha cukros lenne a baba,az I-es típusú lenne és pont,hogy nem hízna.. De ha tudnák itt a zsenik, mi az I-es típusú cukorbetegség nem okoskodnának.. jézusom, de kiégtem most ettől.
2020. okt. 26. 23:08
 25/29 A kérdező kommentje:

Éjszaka egyszer, kétszer kel. Szóval éjjel még ritkábban eszik...

Én is úgy gondolom, hogy az esti etetés után mikor sír és semmi nem vigasztalja csak a cici, akkor az neki nem evés hanem anya hiány. Próbáltuk ringatni, adamoba, dudolva, de csak a cicin nyugodott meg. De fél 10kor leraktam és 3kor kelt.

Mondjuk az én étkezésem lehet közrejátszik. Nagyon odafigyelek, hogy mit eszek a hasfájás miatt, igy pl. csokit sem.

De édeskeksz az mindennapi nasi. 😏🙁

Probálom csökkenteni és elhagyni, ha ez is befolyásolja.

2020. okt. 27. 03:16
 26/29 anonim ***** válasza:
72%

Ha iszsz baba, szoptasd úgy, ahogy kéri. Idővel majd beáll a kereslet-kínálat és ritkulni fognak az etetések.

Az a doki, aki ilyen pici babának tolná a vizet, teát, az óra szerinti etetést, az hol volt az elmúlt 30 évben?

2020. okt. 27. 04:40
 27/29 A kérdező kommentje:
Pedig nem idős doki..
2020. okt. 27. 05:25
 28/29 anonim ***** válasza:
72%

Az én kisfiam az első 3 hónapban 1,5 kg-ot hízott havonta, 4-6 hónaposan pedig 1 kg-ot. Nekünk is mondta a doki, hogy nem kellene ennyire sietni... Éheztetni nem szerettem volna a gyereket, 2 óránként eszik, nagy baba, 6 hónaposan 10kg és 75 cm volt. Most 7 hónapos, ez alatt az egy hónap alatt kb. 20 dkg-ot hízott, beindult a mozgása, lemozogja a kis hurkáit.

Szerintem etesd továbbra is igény szerint, a babák érzik hogy mennyi táplálékra van szükségük. Később pont az vezethet elhízáshoz ha nem tanulja meg hogy milyen érzés éhesnek vagy jóllakottnak lenni.

2020. okt. 27. 07:35
 29/29 anonim ***** válasza:
71%

A sajátom mellett a tejtestvért is gombóccá hizlaltam. A doktornőnk, védőnőnk jókat mosolygott az extrém hízáson. Ez a gyerek most 16 éves makkegészséges izompacsirta, 0 túlsúllyal.

A 2.gyerekemet már másik városban, más egészségügyi gárdával szültem 3 éve. A hízás üteme az extrém mennyiségű és zsírtartalmú tejemnek köszönhetően hasonló volt. Ez a doktor nem volt túl lelkes. Még az is elhangzott, hogy teáztassam, méghozzá nagyon világosra főzött garzon teával. Na, ennyit a szakmaiságról. Az orvosok sem mindenható, tévedhetetlen szakemberek.

Szoptasd azt a tündérbogyót igény szerint, lelkiismeretfurdalás nélkül.

2020. okt. 27. 22:00
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!