Lehet a BioGaiatól zöld széklete?
3 hónaposan megkapta az oltásokat, plusz a rota ellenit is. Akkor utána zöld volt a széklete, 1,5 hét után felhívtam a doktornőt, mert aggasztott ez a zöld kaka. Mondta, hogy adjunk neki BioGaiat. Első kb 2 hónapjában kapott rendszeresen, utána már nem vettem. Most 4 hónapos koráig kapta, miután beszéltem a doktornővel, majd abbahagytam, mert őszintén szólva elfelejtettem neki adni. Jelenleg 4,5 hónapos, 4 hónaposan megint normális lett a széklete, viszont most sokat nyűgösködik, gondoltam adok neki. Tegnap kapott is, ma reggel már brutál zöldet kakilt. Ez lehet a BioGaiatól? Elvileg ennek pont hogy rendbe kellene rakni..
(100% anyatejes)
Az enyém sose kapott biogaiát mégis zöldet kakil néha....anyatejes a miénk is:)Én ezt találtam:
Ezt a zöld székletet előidézheti anyatejjel táplált babák esetében, ha nem szívják ki kellőképpen a mellet, így csak a szomjoltó előtejhez jutnak hozzá, a zsírosabb, tápanyagban gazdagabb „hátsó” tejhez nem. Ilyen helyzetben szoptatáskor különösen ügyelni kell arra, hogy csak akkor szabad a babát egyik mellről a másik mellre helyezni, ha az egyiket már teljesen kiürítette.
Zöld székletet az is okozhat, ha a baba gyógyszert kap, vagy szoptatás időszakában vasat szedsz. Előfordulhat akkor is, ha a baba érzékeny valamire, ami a te étrendedben szerepel, például a tejtermékekre. Ekkor ekcémás bőr is jelentkezhet tünetként. Ha ilyesmire gyanakszol, akkor fordulj orvoshoz.
A laktóz (tejcukor) és a tejfehérje felszívódási zavara is okozhat zöld székletet. Ebben az esetben a baba súlygyarapodása is elmaradhat. Kalkulátorunk segítségével könnyen nyomon követheted gyermeked fejlődési ütemét.Ezenkívül lehet oka a zöld székletnek bélfertőzés is, ezért nagyon fontos, gyermekorvoshoz kell fordulni, ha a tüneteket 24 óra elteltével is észleled.
Köszönöm :)
A tejre nem nagyon gyanakodom, mert a bőrén semmilyen kiütés nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!