Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem elég a tejem?

Miért nem elég a tejem?

Figyelt kérdés
11 napos a babám. Mióta hazajöttünk a kórházból sok tejem volt, fejnem is kellett. 2 napja nem fejem csak hagyom, hogy szopizzon a baba amikor akar. Viszont ma délután leürítette mindkét mellemet, de nem sikerült elaltatni, 1 óra múlva újra kérte, de akkor már semmi tejem nem volt. Mi történt? Ugye nem fog elapadni? Mit tegyek, hogy elegendő legyen neki a tejem?
2020. okt. 21. 18:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
70%
Sajnos van olyan, hogy vkinek nincs elég teje, nem mindenki szerencsés. De nem szabad feladni. Viszont a baba rovására sem mehet, ha nincs elég tej, pótolni kell (tápszer), ha tetszik, ha nem.
2020. okt. 21. 21:19
 12/19 anonim ***** válasza:
76%
Érdemes így pár naponta/hetente csupaszon mérni a súlyát, ha gyarapszik, akkor nem kell aggódni.
2020. okt. 21. 21:28
 13/19 anonim ***** válasza:
54%
Ha már mindenképp mérés akkor max heti 1. Ha sűrűn méred, csak felstresszeled magad. És nincs olyan hogy kevés tej. Vagyis van, de ha nem rögtön tápszerez az ember lánya hanem szoptat ha kell óránként is, több mell váltással is, akkor felszaporodik és elég lesz.
2020. okt. 21. 21:43
 14/19 anonim ***** válasza:
60%

Mi rosszat írtam azzal, hogy mérje le néha a súlyát?..

12es.

2020. okt. 21. 21:49
 15/19 anonim ***** válasza:
28%

Semmit 14.

Kérdező. Szoptass látástól Mikulásig vagy adj neki pótlást. A döntés a te kezedben van.

2020. okt. 21. 21:55
 16/19 anonim ***** válasza:
65%

Van merleged? Szerezz egyet, engem nagyon megnyugtatott. Akkor tudod hogy mennyit evett egy nap. Van egy minimum mennyiség (bébi aktuális súlya kilóban * 120 ml) és ha az megvan, gyarapszik akkor nem kell tápszer.

Nekem az átlagnál amúgy sokkal lassabban állt be az elegendő mennyiség, én sokáig mericskeltem szegenyem :)

2020. okt. 21. 21:59
 17/19 Derjaderja ***** válasza:
79%

Van olyan hogy valakinek kevés a teje, de az súlynövekedés elmaradásban illetve a pisi-kaki csökkenésében nyilvánul meg.

Ahogy sokan írtuk, a delutàni gyakori cicizés normális jelenség. Nekünk is volt anno és tanácsadót is megkérdeztünk.

Ilyenkor a babák nyűgösebbek is (dèlután), azért is kéretőznek mellre.

Sok nőnek apad el így a teje, hogy "ne eheztesd, adj neki tápszert".

Mi naponta, fürdes előtt mértük a súlyàt, de tudni kell hogy ezek a mérlegek a mozgás miatt nem pontosak (átlagolják vhogy a mérleg egyes pontjaira nehetedő nyomást), tehát nem sok értelme van etkezésenként mérni és a napi 1-nél is inkább 2-3 nap mutat egy tendenciát.

Mostanra lassan vissza kell nyernie a születési súlyát pár napon belül.

A tejtermelés attól nő, hogy többet szopizik a baba. Az hogy a 11.napon délutan gyakrabban akar cicizni, nem jele a kevés tejnek, annak vegképp nem, hogy az anyjának alkatilag kevés teje lenne.

2020. okt. 21. 22:03
 18/19 Derjaderja ***** válasza:
81%
Előző vagyok, és amúgy nekem nem szopizott "látástól mikulásig", nem is partolom ezt. Voltak atmemetileg ezek a zűrősebb délutánok, de utána 2-3 illetve hamar 3-4 óranként kért enni, 6 hónapos korig csak anyatejes volt. Nekem amúgy nincs bajom q tápszerrel, de korrekt infók alapjan dönthessen az ember, ne tévhitek alapján. És itt sokan tévhiteket írtak, nem bántásból
2020. okt. 21. 22:06
 19/19 anonim ***** válasza:
73%

Ha továbbra is problémáid lesznek a szoptatással, ajánlom facebookon a "szoptatási tanácsadás - kérdezz felelek" csoportot, szakértők válaszolnak neked. Ha nem is teszed fel ott a kérdésed, hasznos dolgokat lehet ott olvasni, rengeteg jó cikket is találsz.

Sok sikert, ne add fel! :)

2020. okt. 21. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!