Miért nem elég a tejem?
Mi rosszat írtam azzal, hogy mérje le néha a súlyát?..
12es.
Semmit 14.
Kérdező. Szoptass látástól Mikulásig vagy adj neki pótlást. A döntés a te kezedben van.
Van merleged? Szerezz egyet, engem nagyon megnyugtatott. Akkor tudod hogy mennyit evett egy nap. Van egy minimum mennyiség (bébi aktuális súlya kilóban * 120 ml) és ha az megvan, gyarapszik akkor nem kell tápszer.
Nekem az átlagnál amúgy sokkal lassabban állt be az elegendő mennyiség, én sokáig mericskeltem szegenyem :)
Van olyan hogy valakinek kevés a teje, de az súlynövekedés elmaradásban illetve a pisi-kaki csökkenésében nyilvánul meg.
Ahogy sokan írtuk, a delutàni gyakori cicizés normális jelenség. Nekünk is volt anno és tanácsadót is megkérdeztünk.
Ilyenkor a babák nyűgösebbek is (dèlután), azért is kéretőznek mellre.
Sok nőnek apad el így a teje, hogy "ne eheztesd, adj neki tápszert".
Mi naponta, fürdes előtt mértük a súlyàt, de tudni kell hogy ezek a mérlegek a mozgás miatt nem pontosak (átlagolják vhogy a mérleg egyes pontjaira nehetedő nyomást), tehát nem sok értelme van etkezésenként mérni és a napi 1-nél is inkább 2-3 nap mutat egy tendenciát.
Mostanra lassan vissza kell nyernie a születési súlyát pár napon belül.
A tejtermelés attól nő, hogy többet szopizik a baba. Az hogy a 11.napon délutan gyakrabban akar cicizni, nem jele a kevés tejnek, annak vegképp nem, hogy az anyjának alkatilag kevés teje lenne.
Ha továbbra is problémáid lesznek a szoptatással, ajánlom facebookon a "szoptatási tanácsadás - kérdezz felelek" csoportot, szakértők válaszolnak neked. Ha nem is teszed fel ott a kérdésed, hasznos dolgokat lehet ott olvasni, rengeteg jó cikket is találsz.
Sok sikert, ne add fel! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!