Lehet kérni magunktol szules utan tej apaszto injekciót?
Az ultraérzékeny mellbimbó is hozzáedződik pár nap alatt a szoptatáshoz. Nyugi.
Ráadásul nem a mellbimbót szívja a baba, hanem az egész bimbóudvart.
Nekem is ez volt a félelmem. Nagyon érzékenyek a bimbóim, de amíg szülés után nem jött meg a menstruációm, a szoptatás egyáltalan nem volt kellemetlen. Lehet ez direkt van így.
Amúgy igen, lehet kérni olyan hormon tartalmú készítményt, ami megakadályozza a tej termelődést.
Én is azt tudom mondani, hogy ez meg fog változni, amikor megszületik a baba.
Nekem a melleim és főleg a mellbimbóim a legnagyobb erogén zónáim. El sem tudtam képzelni, hogy majd én egyszer szoptassak.
Aztán megszületett a babám, mellre tették és minden megváltozott.
Elképzelni teljesen más, mint átélni.
Én alapvetően már szoptatás párti vagyok, DE, az a véleményem, hogy etesse mindenki úgy a babáját, ahogy akarja, a lényeg, hogy jól lakjon a baba.
Ha te úgy döntesz, hogy nem szoptatsz, az sem tartozik senkire. És igen, a nőgyógyász tud adni gyógyszert. De a kórházban erőltetni fogják a szoptatást.
En meg ellenkezője voltam a 6-nak. Undorodtam tőle, kipróbáltam, továbbra is undorodtam tőle és fajt is. En fejtem. Az nem fajt és nem is tartottam undorítónak. Úgyhogy vegyesen kapott a babám anyatejet is, hogy azért meglegyen az is. De van elapasztó gyógyszer is. Lehet a kórházban nem írják fel, de ha elmész egy magán nogyogyaszhoz, biztos felírja. De amúgy ha picikét fejsz, hamar elapad. En csak fejessel 3 hónapig tudtam fenntartani, aztán egyik napról a másikra nem volt több. Ha tudatosan picikét fejsz, nagyon hamar elapad szerintem.
Mivel nem kötelező szoptatni, kar lenne ezért nem vállalnod gyereket. Meg meg az is lehet, hogy meggondolod magad, mint 6-os. Sosem tudhatod.
El tudod magadtól is apasztani, ha úgy adódik. Az apasztásra szánt gyógyszert azonnal be kell venni, különben belövell a tej pár nap után, és akkor már egyrészt kevésbé hatékony, másrészt úgyis fejned kell.
Ilyenre amúgy nem fognak adni gyógyszert (ha szerencséd van, talán), csak magánrendelésen. Hivatalosan apasztani akkor fognak, ha valamiért szoptatásképtelenség áll fenn (a "nekem fáj a mellbimbóm" nem az jelenleg) vagy meghal a baba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!