Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehet kérni magunktol szules...

Lehet kérni magunktol szules utan tej apaszto injekciót?

Figyelt kérdés
Uktra erzekeny mellbimboim vannak. A szoptatastol rettegek. Ezért nem mertem még szülni, mert a szoptatastol nagyon felek. Ez esetben kérhető olyan beavatkozás amitől elmegy a tej?

2020. szept. 23. 15:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
47%

Az ultraérzékeny mellbimbó is hozzáedződik pár nap alatt a szoptatáshoz. Nyugi.

Ráadásul nem a mellbimbót szívja a baba, hanem az egész bimbóudvart.

2020. szept. 23. 15:47
 2/13 anonim ***** válasza:
81%

Nekem is ez volt a félelmem. Nagyon érzékenyek a bimbóim, de amíg szülés után nem jött meg a menstruációm, a szoptatás egyáltalan nem volt kellemetlen. Lehet ez direkt van így.

Amúgy igen, lehet kérni olyan hormon tartalmú készítményt, ami megakadályozza a tej termelődést.

2020. szept. 23. 15:49
 3/13 anonim ***** válasza:
56%
Jaj szegény nem irigyellek azért amit itt most kapni fogsz ☹️. Van valamilyen gyógyszer ami segít az elapasztásban, de erről az orvosoddal beszélj. Egyébként ha minden fejés előtt hideg borogatást teszel a cicidre és csak annyit fejsz le, hogy ne fájjon akkor pár nap alatt elapad.
2020. szept. 23. 15:50
 4/13 anonim ***** válasza:
47%
Addig nem tudhatod, amíg nem próbálod ki!
2020. szept. 23. 15:52
 5/13 anonim ***** válasza:
54%
Annak is lehet egy csomó mellékhatása, úgyhogy nem biztos, hogy olyan dokit fogsz ki, aki hajlandó felírni. Ha nem szoptatsz, valószínűleg nem lesz tejed. De azért az a legjobb a babának, és lehet, hogy mégse fájna (annyira, valamennyire mindenkinek fáj kb. 2 hétig), úgyhogy gondold át.
2020. szept. 23. 16:00
 6/13 anonim ***** válasza:
58%
Undorodtam a szoptatás gondolatától is, aztán elkezdtem utána olvasni az az anyatej és a szoptatás hatásainak (szigorúan csak tudományos forrásokat, kutatásokat néztem) a vége az lett, hogy úgy voltam vele, hogy na az én gyerekem nem fog lemaradni ezekről az előnyökről az biztos. Én konkrétan magánkórházba mentem azért, hogy szoptatni tudjak, mert ott egyből biztosították folyamatosan a szoptatási tanácsadót, plusz a császár után azonnal mellretehettem a gyereket, míg a helyi kórház gyalázatos statisztikával adta haza a gyerekeket anyatejes táplálásra vonatkozóan (valami 10% körüli..) és császár után is fél napot külön lett volna. Az egészben csak az a lényeg, hogy más ám ez, mikor csak úgy elképzeled, meg gondolkodsz róla, mint mikor tényleg van egy konkrét gyerek, akit akartál és elkezdesz rajta agyalni, hogy mindenből a legjobbat akarod majd neki. Nekem 2.5 éves és még szopik reggel meg este. Ha ezt nekem 4 éve mondod, akkor pofán röhöglek, hogy na majd pont, hát hülye vagy én aztán biztos nem főleg nem addig, hát milyen gusztustalan már az. Aztán tessék.
2020. szept. 23. 16:45
 7/13 anonim ***** válasza:
59%

Én is azt tudom mondani, hogy ez meg fog változni, amikor megszületik a baba.

Nekem a melleim és főleg a mellbimbóim a legnagyobb erogén zónáim. El sem tudtam képzelni, hogy majd én egyszer szoptassak.

Aztán megszületett a babám, mellre tették és minden megváltozott.

Elképzelni teljesen más, mint átélni.

Én alapvetően már szoptatás párti vagyok, DE, az a véleményem, hogy etesse mindenki úgy a babáját, ahogy akarja, a lényeg, hogy jól lakjon a baba.

Ha te úgy döntesz, hogy nem szoptatsz, az sem tartozik senkire. És igen, a nőgyógyász tud adni gyógyszert. De a kórházban erőltetni fogják a szoptatást.

2020. szept. 23. 17:10
 8/13 anonim ***** válasza:
85%

En meg ellenkezője voltam a 6-nak. Undorodtam tőle, kipróbáltam, továbbra is undorodtam tőle és fajt is. En fejtem. Az nem fajt és nem is tartottam undorítónak. Úgyhogy vegyesen kapott a babám anyatejet is, hogy azért meglegyen az is. De van elapasztó gyógyszer is. Lehet a kórházban nem írják fel, de ha elmész egy magán nogyogyaszhoz, biztos felírja. De amúgy ha picikét fejsz, hamar elapad. En csak fejessel 3 hónapig tudtam fenntartani, aztán egyik napról a másikra nem volt több. Ha tudatosan picikét fejsz, nagyon hamar elapad szerintem.

Mivel nem kötelező szoptatni, kar lenne ezért nem vállalnod gyereket. Meg meg az is lehet, hogy meggondolod magad, mint 6-os. Sosem tudhatod.

2020. szept. 23. 17:11
 9/13 anonim ***** válasza:
Kérhetsz de nem biztos hogy adnak. De könnyen elapasztható
2020. szept. 23. 18:32
 10/13 anonim ***** válasza:

El tudod magadtól is apasztani, ha úgy adódik. Az apasztásra szánt gyógyszert azonnal be kell venni, különben belövell a tej pár nap után, és akkor már egyrészt kevésbé hatékony, másrészt úgyis fejned kell.

Ilyenre amúgy nem fognak adni gyógyszert (ha szerencséd van, talán), csak magánrendelésen. Hivatalosan apasztani akkor fognak, ha valamiért szoptatásképtelenség áll fenn (a "nekem fáj a mellbimbóm" nem az jelenleg) vagy meghal a baba...

2020. szept. 24. 06:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!